Lakovanie

V prípade BMW sme si zvykli na množstvo neobvyklých prvkov z dielne Individual a k nim patria aj na prianie dodávané zvláštne odtiene karosérie. Nová sedmička túto ponuku rozširuje o dvojfarebné lakovanie po vzore limuzín značky Rolls-Royce (a pár individuálnych sedmičiek E38). K dispozícii by mali byť kombinácie Cashmere Silver/Aventurine Red, Aventurine Red/Black a Tanzanite Blue/Black. Ako asi tušíte, nie sú lacné. V čase premiéry si za ne automobilka účtovala 12 tisíc eur.

Autonómne riadenie

Ďalšou novinkou je autonómne riadenie úrovne 3. Aj keď na to nie sú pripravené legislatívy všetkých štátov EU krajín, BMW 7 je pripravené. Na jasne vyznačených diaľniciach bude môcť nová sedmička jazdiť bez toho, aby ste mali ruky na volante, ale pozor. Platí to len pri rýchlostiach do 60 km/h, teda v pomalých kolónach. Systém využíva lidar, senzory a kamery, čo naopak nepotrebuje, sú vodičove korekcie. Jedinú vec, ktorú musí šofér robiť, je pozerať sa dopredu. Tvár mu totiž skenuje kamera. Ak by pozeral do mobilu, autonómne riadenie vás na túto chybu začne upozorňovať.

Dotykové displeje v zadných dverách

Treťou zaujímavosťou sú dotykové obrazovky integrované do zadných dverí. Prostredníctvom nich môžete ovládať klimatizáciu, vyhrievanie sedadiel či slnečné clony. S tým sa spája aj ďalší pozoruhodný prvok a ním sú elektricky otvárané a zatvárané dvere. Síce túto techniku už poznáme z modelov Rolls-Royce, ale v sedmičke má premiéru.

Mobilné kino

Azda najväčšou senzáciou a lákadlom pre väčšinu obdivovateľov novej G70 je až 31-palcová obrazovka, ktorá sa môže vyklopiť zo stropu za prednými sedadlami. Ponúka rozlíšenie 8K, zvláda Netflix, HBO Max, je spárovaná s priestorovým zvukom audiosystému Bowers and Wilkins 4D a nechýbajú bezdrôtovo pripojené slúchadlá. K tomu môžete celú obrazovku posúvať v pozdĺžnom smere a ovládať ju dotykom. Nebudeme asi sami, kto si myslí, že ju potrebujeme vyskúšať naživo.

Zdroj: BMWblog