Vôbec prvým modelom, ktorý dostane tento typ sedadiel, bude nová, štvrtá generácia Toyoty Tacoma, ktorá je určená pre severoamerických zákazníkov. A zaujímavé na tom je, že majitelia za ne nebudú musieť v rámci výbavového stupňa TRD Pro nič priplácať.

S ohľadom na rozsiahlu ponuku terénnych modelov nepochybujeme o tom, že sa sedadlá IsoDynamic Performance čoskoro objavia aj v iných Toyotách, špeciálne potom v autách zvlášť upravovaných do najťažších podmienok. Pretože práve tam dávajú najväčší zmysel.

Ich konštrukcia je v istom zmysle podobná tomu, čo ponúka väčšina nákladných áut i niektoré dodávky, pretože sú odpružené. Hlavný rozdiel je v tom, že nové sedačky v Toyote netlmia rázy len vertikálne, ale poradia si i s kmitaním v priečnom smere.

V oboch spomínaných stupňoch voľnosti majú k dispozícii rozsah 25 milimetrov, pričom o zachytávanie síl a vibrácii sa starajú olejom a vzduchom plnené tlmiče. A pretože je vzduch možné stlačiť, práve zmenou parametrov tejto časti komory je možné meniť aj ich charakteristiku.

Toyota hovorí, že sedadlá IsoDynamic Performance dokážu extrémne uľaviť posádke pri jazde mimo spevnenú vozovku, respektíve významne redukujú namáhanie chrbtice a svalov okolo. Ešte jednoduchšie povedané, vďaka tejto novinke vás auto toľko nevytrasie.

Výhodou tiež je, že môžete pruženie ich konštrukcie jednoducho vypnúť, ak uznáte za vhodné, že ich na rovnom asfalte nepotrebujete. A aby bol komfort dokonalý, nechýba im ani vyhrievanie a odvetrávanie.

zdroj: Toyota USA