Chcú minimalizovať dopady na motoristov, preto budú na D1 pracovať cez víkendovú noc

Rozšírenie diaľnice D1 Bratislava – Triblavina v dĺžke takmer 4,5 km, ktorej súčasťou je aj kľúčové prepojenie diaľnic D1 a D4 patrí medzi dopravné projekty roka na Slovensku. V sobotu 16. marca 2024 sa od 22:00 začnú demolačné práce uzatvoreného mosta na Triblavinskej ceste nad D1 z Čiernej Vody, ktorý je v havarijnom stave a po demolácii umožní rozšírenie telesa diaľnice D1. K demolácii dôjde v noci v sobotu, 16. marca od 22:00.

"Pre demolačné práce bude  úsek diaľnice D1 v dĺžke približne 4,5 km uzatvorený. Keďže pred samotným uzatvorením diaľnice je nutné vykonať prípravné práce s dopravným značením, pre bezproblémovú dopravu odporúča NDS motoristom vyhnúť sa úseku už od 20:30 hod. a využiť starú Seneckú cestu I/61, ktorá je určená ako obchádzková trasa počas uzatvorenia diaľnice od križovatky Zlaté piesky po križovatku Triblavina," uviedla Národná diaľničná spoločnosť.

Na obchádzkovú trasu motoristov navedie odbočenie v križovatke Triblavina (smer zo Žiliny do Bratislavy) a v smere von z mesta v križovatke Ivanka pri Dunaji. Demolačné práce na moste a uzatvorenie diaľnice D1 sú naplánované na víkendovú noc, aby sa minimalizoval dopad na dopravu.

Po odstránení mosta sa začne s prípravou výstavby nového mostu nad diaľnicou v zmysle nových parametrov tak, aby sa už zohľadnila nová šírka diaľnice D1. Od nedele 17. marca odštartujú niekoľkomesačné práce na rozširovaní D1. O súvisiacich dopravných obmedzení na diaľnici pri Bratislave sme písali v samostatnom článku.

Zdroj: NDS / foto: cz.depositphotos.com