Hneď v úvode tlačovej správy VW deklaruje, že nové sedadlá boli certifikované nemeckou asociáciou pre zdravý chrbát AGR (Aktion Gesunder Rücken), teda združením, ktoré už odobrilo napríklad lepšie príplatkové sedadlá automobilky Opel. V najnovšom prípade odborníci z tejto asociácie navyše aj spolupracovali na vývoji nových sedadiel, nemalo by tak ísť len o prázdne reči.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V sedadlách sa nachádza 10 vzduchových vankúšov v operadle a 2 v sedáku. Tie slúžia na masáž, prekrvenie panvy i chrbtice a fungujú striedavo podľa rôznych programov. Každá procedúra trvá od 10 do 30 minút, takže cestujúci majú možnosť vybrať si rôzne dostupné variácie.

Oddelená ventilácia a vyhrievanie

Samozrejmosťou je tiež elektrické ovládanie, pričom sedadlá je možné meniť v 12 smeroch, k tomu sú tu aj 2 manuálne nastavenia hĺbky sedadla s opora stehien. Medzi ďalšie funkcie patrí takzvaná dynamická klimatizácia, ktorá separátne ovláda sedák i operadlo, pričom ovládací systém je schopný merať vlhkosť v kontaktnej zóne medzi sedadlom a pasažierom a podľa toho individuálne nastavovať vyhrievanie alebo ventiláciu. 

Okrem automatického režimu si ventiláciu či vyhrievanie môžete zapnúť aj individuálne, vtedy však funkcia merania vlhkosti nebude aktívna. Nové sedadlá budú v ID.7 dostupné zatiaľ len v balíku Interior Pack Plus za 4450 eur. Samozrejme, to nie je cena len za sedadlá, ale v rámci neho dostanete aj 700-wattový audiosystém Harman Kardon alebo ambientné osvetlenie s 30 rôznymi farbami.

Zdroj: VW