V najnovšej takejto situácii došlo k fyzickému konfliktu, pri ktorom neznámemu mužovi praskli nervy. Očividne odmietol čakať na to, kým zasiahne polícia, pričom doslova vyťahal aktivistov za vlasy a odvliekol ich vlastnoručne vedľa.

Snažil sa tak zabrániť tomu, aby blokovali cestnú premávku na dôležitej mestskej diaľnici A 100. Situáciu zaznamenáva video nižšie v článku.

Akcie aktivistov v Berlíne majú masový charakter a nejde o jednorazový protest na jednom mieste. Naopak, nemecká polícia hlásila zhruba 30 takýchto akcií, pri ktorých zatkla viac ako 40 ľudí. Posledná generácia sa vôbec netají tým, že jej ultimátnym cieľom je paralyzovať a zastaviť dopravu v hlavnom meste Nemecka.



Napätie poriadne eskaluje

Akákoľvek sranda končí pri informáciách o tom, že v rovnakej zápche na diaľnici A 100 zablokovali aj sanitky.

Portál Merkur.de si všimol reakcie bežných Nemcov v diskusii na sociálnej sieti Twitter a v niektorých komentároch sa spomínajú práve vozidlá záchrannej služby, ako napríklad: „Uvoľňuje (muž z videa, pozn. red.) miesto pre sanitku, aby mohla prejsť.”

Aj v iných diskusných príspevkoch sa Nemci stavajú najmä na stranu muža, ktorý svojpomocne zakročil proti aktivistom: „Berlínčania riešia problémy veľmi pragmaticky!“ alebo „Je lepší ako celá polícia na mieste.“

Situácia v Berlíne stále viac eskaluje, no aktivisti Poslednej generácie si z toho zrejme ťažkú hlavu nerobia. Chcú pokračovať v protestoch namieraných proti automobilovej doprave. Spolkový minister dopravy Volker Wissing už avizoval, že sa chce s vybranými zástupcami ekoaktivistickej skupiny osobne stretnúť začiatkom mája.

Zdroj: Merkur.de / foto. Twitter - Letzte Generation