Koncom decembra ohlásila nemecká spoločnosť Wiesmann svoje vzkriesenie, ktoré má prebehnúť počas roka 2022. Naň vtedy avizovala premiéru vozidla vyvíjaného popri dávnejšie ohlásenom type Gecko. V súčasnosti dostal tento projekt meno a zároveň sa na prvých fotografiách.

Chystané vozidlo nesie názov Thunderball a je to dvojmiestny roadster s textilnou strechou. Evidentne dostane charakteristické retro tvary. Na záberoch zo zimného testovania ich síce kryje maskovanie, no z obrázkov možno vyčítať viaceré základné krivky karosérie. Viditeľné sú tiež veľké disky kolies vyplnené masívnymi brzdami s perforovanými kotúčmi.

Bude to hybrid alebo elektromobil?

Wiesmann bude mať dlhú prednú kapotu. Nie je však jasné, čo sa pod ňou bude nachádzať. Aktuálne visí nad pohonom otáznik. Vlaňajšie kusé informácie naznačovali rýdzo elektrický pohon, v prospech tejto verzie hovorí aj absencia viditeľných výfukových koncoviek na prezentovanom prototype. Vylúčiť ale nemožno ani hybridnú techniku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Ožívajúca nemecká spoločnosť plánuje ďalšie informácie zverejniť v nasledujúcich mesiacoch. Wiesmann Thunderball pravdepodobne oficiálne spoznáme v druhej polovici roka, žiaden konkrétny termín známy nie je. To isté platí v prípade druhého pripravovaného modelu Gecko.

Zdroj: Autocar