Zničené cesty, zaplavené letisko s obmedzenou prevádzkou

Dážď padal tak intenzívne, že niektorí motoristi boli nútení opustiť svoje vozidlá, pretože voda rýchlo stúpala a cesty sa zmenili na rieky.

Príspevky na sociálnych sieťach ukazovali zaplavené cesty a parkoviská. Niektoré vozidlá skončili takmer úplne ponorené vo vode. Aj kľučová dopravná tepna v Dubaji, 12-prúdová diaľnica Sheikh Zayed Road, zostala čiastočne zaplavená. Ľudia uviazli v kilometrovej zápchach po dobu niekoľkých hodín.

Ministerstvo vnútra medzičasom oznámilo nové potešujúce správy: vykývy počasia sa nateraz skončili. Aktuálna situácia v Dubaji sa tak zlepšuje.

Úrady zdôrazňujú, že pracujú na čo najrýchlejšej obnove mesta. Extrémne počasie, ktoré zasiahlo Spojené arabské emiráty, spôsobilo zmätok, a to najmä na medzinárodnom letisku v Dubaji (DXB). Zrušených alebo odložených bolo veľa letov.

Zdroj: abc7.com

Chaosom a problémami si však neprešiel len samotný Dubaj, ale aj ďalšie časti krajiny. Značné škody zaznamenali naprieč celým územím vrátane zničených cestných komunikácií a zaplavených domov.

V Spojených arabských emirátoch je kritický nedostatok odvodňovacej infraštruktúry, ktorá by pomohla zvládnuť obdobia silného dažďa. Nie je nezvyčajné, že cesty sa počas intenzívnejších zrážok sčasti ponoria pod vodu.

V Dubaji pritom zvyčajne prší len niekoľkokrát do roka. Podľa očakávaní sa to však aj vplyvom klimatickej zmeny môže zmeniť smerom k extrémistickejším scenárom, aký sa udial napokon aj teraz.

Zdroj: CNN / titulná foto: rfi.fr