Oveľa väčším problémom pre výhľad sú prekážky ako voňavé stromčeky, ružence, voňavky a iné predmety navešané na vnútornom spätnom zrkadle. Ani tieto prípady však polícia prakticky vôbec nerieši.

Žiadny obmedzený výhľad

Elektronická diaľničná známka v tomto smere zanedbateľne prispeje aj k bezpečnosti, pretože výhľad z vozidla nijako neobmedzuje. „Vodič musí zabezpečiť, aby jeho výhľad neobmedzovali, alebo neznemožňovali nalepené diaľničné známky, inak mu hrozí pokuta v blokovom konaní do výšky 50 eur. Ak vodičovi množstvo nalepených diaľničných známok bráni vo výhľade, mal by ich z čelného skla odstrániť,“ vysvetľuje hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Oveľa väčším problémom sú však do oči bijúce prekážky vo výhľade ako voňavé stromčeky, ružence, voňavky a iné predmety navešané na vnútornom spätnom zrkadle alebo nalepené na čelnom skle. Ani raz som však nepočul, aby za tieto veci polícia SR pokutovala. Pokutovať za neodlepenú vlaňajšiu známku je aj podľa dopravného analytika Jozefa Drahovského zo zákona možné. Tiež to však považuje za šikanovanie. „Ak by vadila vo výhľade, je to oprávnené. Jednu starú nálepku však človek ľahko prehliadne. Nevidím dôvod dávať pokutu,“ myslí si.