Ja osobne odporúčam kúpiť sadu, ktorá obsahuje čistiaci prípravok, impregnačný prípravok a hubku v jednom balení. Okrem dobrej sady na kožu vám bude treba mikrovláknovú handru s vyššou gramážou, rukavice, jemnú kefku a handričku na rozotieranie prípravku na ošetrenie kože v aute.

Vysávanie je prvým bodom programu, samozrejme s použitím jemného nástavca, nech si kožu hneď nepoškriabete tvrdou plastovou časťou. Nezabudnite poriadne vysať aj neporiadok v špárach, aby ste si potom s vlhkou handrou neroznášali neporiadok po celej sedačke.

Pri čistení postupujte podľa návodu na balení od prípravkov, ktoré ste si zabezpečili, ale v zásade sa ten postup veľmi nelíši. Ja odporúčam naniesť malé množstvo čistiaceho prípravku na hubku, alebo kefku (podľa toho čo vám viac vyhovuje) a jemnými krúživými pohybmi šúchať po povrchu kože. Penu so špinou zotierajte jemne, vlhkou mikrovláknovou handrou. Pekne postupne, centimeter po centimetri, záhyb za záhybom, diel po dieli. V tomto prípade je menej viac, preto si dajte pozor aby ste netlačili, ani šialene povrch kože nešúchali – hrozí zošúchanie farby, alebo povrchového laku. Cit, trpezlivosť a precíznosť sú v tomto kole najdôležitejšie. V druhej polovici čistenia auta sa pridáva aj vytrvalosť☺ Zažratú špinu nedostanete von silou, ale skôr rozumom. Špinu zo štruktúry sa pokúste dostať jemným šúchaním v rôznych smeroch.  

Po vyčistení naneste na suchý povrch kože impregnačný prípravok, ktorý si bude plniť svoju úlohu v roli jej ochrancu na najbližšie mesiace. Prípravok na ošetrenie kože by nemal byť mastný, ani na báze silikónu. Okrem ochrany kože je úlohou impregnačného prípravku kožu vyživiť a zmäkčiť. Dve jemné vrstvy zabezpečia, že Vaše sedačky zostanú chránené, koža bude pružná a oddialite aj rôzne poškodenia, ktoré vznikajú v dôsledku slabej údržby – praskliny, trhliny, fľaky...

Po rokoch práce s kožou a skúsenostiach musím potvrdiť a zdôrazniť, že pravidelný servis výrazne predlžuje životnosť a bezchybný vzhľad koženého čalúnenia. Starostlivosť o kožu v interiéri auta odporúčam vykonávať 2x ročne – pred zimou a pred letom. Dodržanie tohto intervalu je základným predpokladom na to, aby boli vaše kožené sedačky dlhodobo pekné a predchádzali ste ich poškodeniam. 

Zverte vašu kožu do rúk odborníkov na kožené sedačky. Servis zabezpečujeme od roku 2013 v rámci celého Slovenska.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Ak si nie ste istý ako vyčistiť sedačku, resp. celý kožený interiér ani po prečítaní tohto článku, obráťte sa na www.servis-sedaciek.sk. Poradíme vám, alebo to spravíme za vás a vy budete môcť voľný čas využiť lepšie.

Ak sa vám nechce hľadať vhodnú sadu po rôznych stránkach, tak v našej ponuke nájdete sady na opravu kože od talianskeho výrobcu, ktoré obsahujú rokmi overené, starostlivo vybrané prípravky. Keď sme ich vyberali a rozhodovali sa, čo budeme predávať pod značkou servis-sedačiek , dali sme si tieto prípravky otestovať v Akreditovanom skúšobnom laboratóriu v Otrokoviciach, aby sme nepredávali mačku vo vreci. Pri skúškach vyšli prípravkom super výsledky. Koža impregnovaná prípravkom, ktorý sa nachádza v sade mala pri testoch vyššiu oderu schopnosť a jej vzhľad zostal po nanesení nezmenený, čo znamená, že koža vyzerá tak ako bola pôvodne vyrobená, nemení sa jej farba, ani lesk.