Prieskum zorganizovala spoločnosť Cebia, ktorá pravidelne vyhodnocuje službu Audit servisov. V ňom sa ocitnú originálne, ale aj nezávislé dielne na opravu vozidiel. Kvalita tých autorizovaných sa prepadla, naopak neznačkových polepšila. Svoj názor na to má aj konateľ spoločnosti Quick Stop Car, Marek Zukal.

Autorizované servisy v Česku doslova zaspali na vavrínoch

Často sa spoliehajú na istého zákazníka. Okrem spomínanej lojality je za tým aj fakt, že mnoho majiteľov nových áut má mylnú mienku na záruku vozidla. Podľa nich totiž musia chodiť do autorizovaných stredísk, aby im záruka ďalej pokračovala. Aj keď to originálne servisy neradi priznávajú, je to tak.

Rozdiel bude v cene

Kvalita sa síce medzi takýmito servismi vyrovnáva, čo však zostáva rozdielne, je suma za opravu. Podľa Zukala je hodinová sadzba v neautorizovaných servisoch je približne o 40 % nižšia než v originálnych. Cebia pri prieskume robí kontroly v 5 variantoch, pred opravou, po oprave, po poistnej udalosti, Mystery Repair (inkognito oprava s vopred známymi chybami) a Pick-up. Je dobré dodať, že niektoré značkové servisy si svoju povesť obhájili, niektoré nemenované dosiahli dokonca len 38 bodov zo 100 bodovej stupnice. Naopak, niektoré rodinné podniky dosiahli na métu 91 zo 100 bodov. A aké máte skúsenosti s neautorizovanými či originálnymi servismi vy?

Zdroj: autoservismagazin