Gonda hodený medzi vlkov

Rišo má za sebou skvelý víkend v Spa-Francorchamps, kde v náročných pretekoch vybojovali s tímom Šenkýř Motorsport a BMW M6 GT3 celkové druhé miesto v prestížnom International GT Open. Organizátori pripravili pre Richarda riadnu výzvu. Na pretekoch Slovenského Kartingového Pohára nastúpi v kráľovskej kategórii KZ2, kde si bude merať sily s pravidelnými účastníkmi kategórie a vyskúša si tak po množstve formúl a GT vozidlách opäť niečo nové.

Hviezda - nehviezda, Rišovi ostatní pretekári nič nedarujú.

Vyskúša aj jednu z najnáročnejších tratí celého šampionátu. 4. kolo SKP odštartuje druhú polovicu deviatej sezóny a vracia sa do Trebatíc po úvodných aprílových pretekoch. Dobre známa trať pri Piešťanoch obsahuje šesť náročných zákrut a tri 180-stupňové vracáky, ktoré preveria fyzickú pripravenosť a zručnosti všetkých pretekárov. „Tento víkend bude opäť skvelý a teším sa na priateľov z motokár. Je to dôležitá disciplína vo svete motoršportu a musíme byť vďační ľudom, ktorí sa snažia rozširovať všetky jej kategórie a osloviť novú, mladú generáciu, ktorá nás bude reprezentovať v budúcnosti," povedal slovenský pretekár.

„S radosťou som prijal pozvanie štartovať s motokárou špecifikácie KZ2, ktorá je šialene rýchla. Veď na 100 km/h zrýchli pod 2 sekundy. Prvýkrát a vlastne aj naposledy som sedel v motokáre na vonkajšej trati pred dvoma rokmi, počas týchto pretekov. KZ2 bude pre mňa nová výzva a tie mám rád. Všetkých fanúšikov srdečne pozývam už tento víkend do Trebatíc," dodal slovenský pretekár.

Počas piatku a soboty sa budú môcť diváci s Richardom stretnúť osobne a užiť si skvelé motokárové pretekanie v ôsmich kategóriách. Od detskej BABY 50 cez ROTAX až po kráľovskú KZ2. Pozývame priaznivcov motoršportu, Richarda Gondu a SKP, aby 21. 07. 2018 prišli na preteky do Trebatíc povzbudzovať!