Od uvedenia modelu v roku 1996 vyrobili celkovo takmer päť miliónov áut novej Octavie, ktorú robia v dvoch karosárskych verziách liftback a kombi. Jubilejný kus vo verzii Scout vo farbe biela Moon zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Octavia je najúspešnejším typom značky a nevyrábajú ju len v Česku. Auto schádza z výrobných liniek aj v Číne, Rusku, Indii a Kazachstane. Dôležitý odber má čínsky trh. Tam prišla Octavia III do predaja v máji 2014.
 

Na Slovensku patrí k najpopulárnejším autám

Kým na našom trhu má značka, z nostalgicko-zotrvačných dôvodov ustlané na ružiach (každé piate predané auto nesie znak Škoda), v iných krajinách si musela postavenie na trhu vybojovať. Octavia je najúspešnejší typ Škody. Vo verzii liftback aj kombi je k dispozícii ako s pohonom predných kolies, tak s pohonom všetkých kolies. Verzia RS je najrýchlejšou sériovou Octaviou všetkých čias. V roku 2014 debutoval model G-TEC s pohonom na zemný plyn aj Octavia Scout s lepšími schopnosťami mimo spevnenej cesty. V Európe je okrem toho v ponuke aj exkluzívne prevedenie L&K.

Škoda Octavia je u nás tak populárna, že sme ju v priebehu 2,5 roka testovali až 7x. Ako vidíte, väčšinou získala nadpriemerné až veľmi dobré hodnotenie. Každý videotest patrí medzi naše najsledovanejšie, ale to asi nikoho neprekvapí...

Vďaka širokej ponuke prevedenia a vynikajúcim vlastnostiam sa Octavia na všetkých trhoch prejavila ako zásah do čierneho. Bestseller značky oceňuje aj odborná verejnosť. V minulých rokoch tento automobil získal viac ako 50 cien tu aj v zahraničí. Okrem toho vyhrala v rade porovnávacích testov.


Len v roku 2015 na celom svete dodali zákazníkom 432 300 kusov typového radu Octavia. To je o 11 % viac ako v predchádzajúcom roku.

Zdroj: tlačová správa