Znie to trochu neuveriteľne, no je to tak. Jasonovi odpadol volant priamo počas šoférovania, čo je situácia, ktorú by nechcel zažiť asi nikto z nás. Je však treba podotknúť, že daný moment sa odohral počas parkovania, a tak situácia nebola až taká dramatická. Jason ale mal obrovské šťastie v nešťastí, keďže podľa jeho slov v ten deň najazdil približne 32 kilometrov a volant mu odpadol až pri cúvaní na príjazdovú cestu pred jeho domom. Keby sa tento problém vyskytol napríklad pri jazde po okresných cestách, následky by mohli byť veľmi vážne.

Za všetko mohla montážna chyba

Jasonova Tesla Model 3 pritom bola úplne nová, keďže mala za sebou iba jeden mesiac na cestách. Vraj išlo o montážnu chybu, čo neskôr potvrdila aj samotná automobilka. Volantu totiž chýbali pripevňovacie skrutky, a preto bolo len otázkou času, kedy podobný problém nastane. Nemalo by ale ísť o problém týkajúci sa všetkých Modelov 3 a chyba bola len pri konkrétnom kuse. 

Nasledujúci deň už Tesla vrátila Jasonovi jeho Model 3 aj s pripevneným volantom. Promptný prístup značky tak treba oceniť. Incident okrem samotnej automobilky vraj ale vyšetruje aj Agentúra pre normy riadenia motorových vozidiel vo Veľkej Británii, a tak to môže mať určitú dohru. 

Jason Tuatara je veľkým fanúšikom Tesly a už dlhé roky po jednej túžil, no očividne mu šťastie veľmi nepraje. Okrem toho, že mu počas jazdy odpadol volant, na svoje vytúžené auto čakal o viac ako päť mesiacov dlhšie. Model 3 si mal totiž vyzdvihnúť už v októbri 2019, no nakoniec si ho prevzal až v polovici marca 2020. Problém s doručovaním áut v dohodnutom termíne však nie je u Tesly ničím novým. 

Zdroj: insideevs.com