Automobilka Cadillac predstavila piatu generáciu svojho ikonického SUV. Cadillac Escalade 2021 narástol do všetkých strán a v dlhšej verzii má teraz dĺžku takmer 5,8 m. Jeho tvary plné ostrých hrán vyznávajú najnovší dizajnový jazyk značky, pričom umne kombinujú sebavedomý výraz a, hoci sa to nemusí zdať, dôraz na aerodynamiku (aspoň teda v rámci možností).

Cadillac Escalade 2021 si zachováva tradičný dlhší zadný previs, napriek tomu má rázvor náprav až 3,4 m. Štandardom sú disky kolies s priemerom 22 palcov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Ako vo vesmírnom riadiacom stredisku

„Bez displejov ani ranu,“ si asi povedali návrhári pri tvorbe interiéru tohto auta. Displej palubného počítača naľavo od volantu má uhlopriečku 7,2 palca, prístrojový štít sa chváli uhlopriečkou až 14,2 palca a na stredovom paneli je monitor s udávanými 16,9 palcami. Samozrejmosťou je aj celá armáda jazdných asistentov nazvaných Super Cruise. Poriadne sa zlepšila aj ponuka miesta v kabíne. Najvýraznejšie na treťom rade sedadiel, kde je teraz až o 40 % viac miesta. Zdá sa, že Američania majú nový „autobus“ na rodinný odvoz detí do škôlky.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Nahrávacie štúdio

Je to americké auto, s trochou preháňania by sme ho mohli nazvať dokonca americkou ikonou, je preto jasné, že hudba na jeho palube nesmie chýbať. A v tomto prípade nie hocijaká. Cadillac sa dohodol so spoločnosťou AKG, a tá sa naozaj predviedla. Už základná verzia audiosystému pre nový Escalade prináša až 19 reproduktorov + subwoofer, ak si však priplatíte, Cadillac vám dodá hotové pojazdné nahrávacie štúdio. Audiosystém ponesie názov AKG Studio Reference a počet reproduktorov sa zvýši na 36. Na palube budete voziť tri zosilňovače (28 kanálov) a Escalade údajne poskytne priestorový zvuk, aký doteraz sériovo v žiadnom aute nikdy nebol. Spolupracuje s ním aj navigácia, takže s príjazdom ku križovatke sa zároveň zo strany, kde máte odbočovať, „blíži“ aj zvuk vyzývajúci na daný manéver.

Aj s naftovým motorom

Základným pohonom auta zostáva veľký benzínový osemvalec 6.2 V8 s výkonom 313 kW (426 k), pre priaznivcov nafty však pripravil Cadillac prekvapenie v podobe naftového radového šesťvalca 3.0 TD s výkonom 207 kW (282 k). Obidva motory spolupracujú s 10-stupňovou automatickou prevodovkou.

Novinka sa do predaja dostane v polovici roka 2020.