Úspešná ikona...

Číslo predajov si vo Forde nevycucali z prsta, ale ide o analýzu dát IHS Markit, do ktorej zarátali 146 krajín sveta. Mustang je tak najpredávanejším športovým kupé r. 2017. Podľa IHS „športové kupé“ zahŕňa dvojdverové verzie a tiež otvorené kabriolety.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

...na celom svete

„Svet miluje Mustang,“ hovorí analytik predajov Fordu, Erich Merkle. „Po dlhé roky bol Mustang určitých častiach sveta nedosiahnuteľným vozidlom. Ľudia ho poznali len z internetu alebo televízie. Teraz však brázdi ulice a cesty od Pekingu po Sao Paulo!“

Samozrejme, najväčším dopytom po pony care sa pýši USA. V roku 2017 tam predali takmer 82-tisíc Mustangov. 44-tisíc pripadá na ostatné krajiny celého sveta, čo je úctyhodné číslo. Silný dopyt je aj v Číne. So 7125 registráciami r. 2017 ide o najpredávanejšie športové kupé krajiny. Najobľúbenejším motorom celosvetovo je skvelý 5,0 l V8. Pozrite a započúvajte sa, ako znie.

Maroš ho tiež detailne preklepol na prvej jazde a veľmi sa mu páčil. Posúďte sami. Ford chce osláviť úspech aj nasadením do NASCAR pre sezónu 2019. Fanúšikovia legendárneho mena sa tak majú na čo tešiť. 

Zdroj a foto: Ford