Najdôležitejšou správou je, že koncept Vision EQS je elektromobil. Budúcnosť je tak podľa viacerých automobiliek aspoň z pohľadu konceptov skutočne elektrická. Čo na exteriéri zaujme asi najviac je predná maska, ktorá je tvorená zo 188 obvodov. Každý z nich má 5 samostatných diód. Tá je spojená s úzkymi prednými svetlami, ktoré sú z tvorené zo 4 „modulov“ šošoviek.

Dvojfarebná karoséria nie je pre Mercedes žiadna novinka

Ďalej tu máme dvojfarebné lakovanie (ako na luxusnom Maybachu), alebo veľké až 24-palcové disky kolies. Vzadu nenájdete bežné svetlá, ale tie sú tvorené z 229 jednotlivých diód v tvare hviezdy. Veľmi efektný a zaujímavý prvok.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Napriek majestátnym rozmerom je to 4-miestne auto

V interiéri dominuje veľký stredový tunel, ktorý oddeľuje cestujúcich. Tí budú v koncepte mimochodom maximálne 4, každý bude sedieť v komfortných sedadlách. Pracovisko vodiča má stále volant (obdĺžnikového tvaru), teda ani tento koncept nebude úplne autonómnou budúcnosťou. Na stredovej konzole sú ešte 3 dotykové displeje, menšie nájdeme aj na dverových madlách.

Automobil má elektromotory vpredu aj vzadu, má tak pohon všetkých kolies. Celkový systémový výkon je pekných 350 kW (475 k) a 760 Nm. Napriek vysokým číslam zrýchli na 100 km/h „len“ za 4,5 sekundy. Buď je teda výkon regulovaný pri zrýchlení, alebo je koncept extrémne ťažký.

Akumulátor s kapacitou 100 kWh je umiestnený v podlahe medzi obomi nápravami a umožní dojazd podľa WLTP až do 700 km. To je tiež veľmi pekné číslo. Na nabitie auta sa dá použiť aj 350 kW nabíjačka, v tomto prípade je možné nabiť akumulátor na 80 % kapacity za 20 minút. To už znie skutočne zaujímavo. No také pripojenie, napríklad v SR nemáme. Čo na novinku hovoríte vy?

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov