Juan Pablo Montoya premenil svoj debut na pretekoch šampiónov na víťazstvo. Vo finále porazil legendu Le Mans, Toma Kristensena.

Zo skupiny D postúpili David Coulthard a Tom Kristensen, ktorí nechali za sebou Kurta Buscha a Ryana Hunter-Reaya. Zaujímavosťou bolo, že Sebastian Vettel nepostúpil zo skupiny A, kde dominoval Travis Pastrana a spolu s ním postúpil aj Helio Catroneves. Skupinu C ovládol Jenson Button a do štvrťfinále sa prebojoval aj Kyle Busch.

Juan Pablo Montoya vyhral Preteky šampiónov

Montoyov víťazný prejazd cieľom

V štvrťfinále Montoya poslal domov Pastranu, keď vyhral 2:0, to isté sa podarilo aj Massovi v súboji s Castronevesom. Massa a Montoya sa stretli druhýkrát v semifinále. Tam ale všetko nešlo podľa Massových predstáv. V druhej rozjazde škrtol o zvodidlo, čím si vyslúžil penalizáciu a do finále postúpil Montoya.

Juan Pablo Montoya vyhral Preteky šampiónov

Juan Pablo Montoya a Tom Kristensen

Tom Kristensen bojoval vo štvrťfinále s Buttonom a o postupe do semifinále rozhodol až tretí rozjazd, v ktorom Kristensen zvíťazil. Jeho semifinálovým súperom bol Coulthard, ktorý si vo štvrťfinále poradil s Kylom Buschom. Kristensen po veľmi tesnom súboji zdolal v semifinále Coultharda o 0,06 s a zabezpečil si miesto vo finále pretekov šampiónov.

Vo finále sa teda stretli Juan Pablo Montoya a Tom Kristensen. Bývalý pretekár F1 zdolal legendu Le Mans najprv v rallycrossovej Fieste a potom v KTM X-Bow. Montoya tak premenil hneď svoj prvý štart na pretekoch šampiónov na víťazstvo. Tom Kristensen skončil opäť druhý, pripomeňme, že aj na minulých pretekoch šampiónov bol druhý, keď v Londýne podľahol Sebastianovi Vettelovi.