Prehľadnosť

Do menu konfigurátora sa viete dostať aj priamo z hlavnej stránky webu, približne hneď pod hlavnou ponukou je odkaz na konfigurátor. Máte tu možnosť filtrácie podľa karosérie, pohonu alebo aj podľa ceny, podobne ako napríklad u Citroen-u.

Ďalej si po výbere modelu musíte zvoliť najprv líniu výbavy a až potom motor a prevodovku. Ďalšie menu objavíte po kliknutí na Pokračovať vpravo hore, nie cez submenu na ľavej strane. Trocha zbytočné obmedzovanie.

Pri výbere položiek nemáte k dispozícii väčší náhľad.

Zaujímavosťou je, že si volíte najprv príplatkovú výbavu a až potom farbu exteriéru a interiéru vozidla. Musíte ísť v tomto poradí. Obrázok auta je však stále malý, zvolená príplatková položka sa neobjaví vo väčšom náhľade, chýba teda viac obrázkových detailov. Ak by to bolo ako na videu nižšie, asi by som chcel veľa, ale s grafikou by sa v konfigurátore mohli viac pohrať.

Rýchlosť odozvy

Vďaka tomu je však odozva naozaj bleskurýchla, žiadne čakanie na točiaci sa krúžok alebo zaseknutá obrazovka. Aj výber farby je rýchly, ale opäť nevidíte väčší náhľad na automobil, čo je vážne škoda.

Ani pri výbere exteriérovej farby neuvidíte väčší náhľad.

Vynútené kombinácie

Nič takéto u Hyundai nenájdete. Podobne ako iné ázijské automobilky si jednoducho vyberiete líniu výbavy, v ktorej je skoro všetko sériovo a priplácate si maximálne za metalízu alebo jeden či dva pakety. Na konci konfigurácie vidíte váš výber a tiež niekoľko skladoviek dostupných ihneď na odber, keď nechcete čakať. To je perfektná vec. Ako mínus by som však hodnotil slabú dizajnovú stránku, aspoň pri exteriérových farbách sa mohol náhľad na model zväčšiť.

Na záver máte k dispozícii ponuku skladoviek, ak by ste nechceli čakať na nové auto.

Celkové hodnotenie slovenského online konfigurátora Hyundai: 8/10