Prehľadnosť

Do menu konfigurátora sa dostanete veľmi ľahko, priamo z hlavnej stránky je odkaz. Na začiatku máte k dispozícii všetky modely, môžete si ich aj filtrovať podľa typu karosérie alebo výlučne len elektromobily. Ďalej to funguje veľmi podobne, ako napríklad u Audi. Po zvolení modelu filtrujete podľa paliva, druhu pohonu alebo typu prevodovky a následne sa dostanete na jednotlivé línie výbavy. Po odkliknutí si vyberiete konkrétny motor a následne pokračujete ďalej.

Filter vám selektruje verzie, o ktoré nemáte záujem.

Rýchlosť odozvy

Potom sa dostanete do časti dizajnu, kde si vyberáte exteriérovú farbu, kolesá a interiér. Vidíte tu obrázok auta na takmer celú obrazovku, ale pre výber farby alebo kolies musíte scrollovať nižšie a potom opäť späť hore na celkový náhľad. Trocha nepraktické. Rýchlosť odozvy nie je pomalá, ale ani nepatrí k tým najrýchlejším. Taký stred.

Pri výbere farieb chýba väčší náhľad.

Vynútené kombinácie

Potom sa dostanete na jednotlivé prvky výbavy, ktoré si môžete filtrovať alebo nechať zobrazené všetky naraz. K niektorým z nich máte aj podrobnejší popis, tie, ktoré majú nútenú kombináciu s inou položkou, majú pri sebe výkričník. Tým vás aspoň konfigurátor upozorní, že niečo je za tým a po výbere danej položky máte k dispozícii rôzne možnosti kombinácie. Stále vidíte hore výslednú cenu auta aj s príplatkovou výbavou.

Príplatkové položky.

Nakoniec sa prekliknete na záver, kde vidíte obrázok auta skoro cez celú obrazovku, môžete si ho rôzne otáčať, ďalej tu je vaša príplatková a sériová výbava, môžete si konfiguráciu vytlačiť alebo kontaktovať predajcu. Cenník tu bohužiaľ nie je. Konfigurátor VW má pomalšiu odozvu, inak je na vysokej úrovni.

Hodnotenie slovenského online konfigurátora Volkswagen: 8/10.