Maťo Homola testoval nový Seat Leon Cup Racer TCR

Maťo Homola a Seat Leon Cup Racer TCR

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov
Maťo Homola vo Valencii testoval Seat Leon Cup Racer TCR. Hovorí, že spolu s tímom B3 Racing majú v rukách špičkové náradie a môžu útočiť na čelné pozície.

Testy vo Valencii

Prvé skúsenosti s TCR International Series zbieral Maťo na testovaní v španielskej Valencii na okruhu Circuito Ricardo Torno. Spolu s tímovými kolegami Srbom Dušanom Borkovićom a len 16-ročným Maďarom Attilom Tassim po prvýkrát sadli za volant nových Seatov Leon Cup Racer TCR. Oproti autu z roku 2015 môžu využívať sekvenčnú prevodovku, nový chladiaci systém, podvozok, brzdy, či aero balík.

Maťo Homola testoval nový Seat Leon Cup Racer TCR

Autá tímu B3 Racing

Maťo Homola sa po zimnej príprave na toto dôležité testovanie veľmi tešil: „Cez zimu som sa sústredil na fyzickú a mentálnu prípravu, no už som sa nevedel dočkať, kedy sa opäť dostanem za volant! Dnešné testovanie nám ukázalo že máme v rukách špičkové náradie, ktoré nás dokáže udržať v čele. Nie sme však jediný tím, ktorý jazdí s týmto autom.“ Počas testov sa sústredil na nastavenie podvozka a vyváženie auta: „Nová sekvenčná prevodovka je výrazne ľahšia oproti minuloročnej, vďaka čomu sa mení rozloženie hmotnosti vozidla a potrebujeme tomu prispôsobiť nastavenia. Experimentujeme rovnako s viacerými druhmi brzdových platničiek a hľadáme to optimálne riešenie, vďaka ktorému bude auto rýchlejšie a ktoré bude rovnako vyhovovať aj mne.“

Maťo Homola testoval nový Seat Leon Cup Racer TCR

Maťov Seat Leon Cup Racer TCR vo farbách B3 Racing

Počas testovanie bol Maťovým inžinierom Manel Huguet z B3 Racing, ktorý vyzdvihol výbornú prácu slovenského pretekára: „Z dnešného testovania máme veľa dát, čo je výborné. Podarilo sa nám otestovať niekoľko nastavení pruženia a rovnako sme sa zamerali na skúšanie štartov, ktoré sú veľmi dôležité. Maťo je veľmi zapálený jazdec, ktorý dnes odviedol výbornú robotu. Vychytávame ešte nejaké detské choroby nového auta, no je dôležité na to prísť teraz a nie na prvých pretekoch. Veľmi sa mi páči Maťov logický prístup k jazdeniu, je vidno, že pri ňom skutočne rozmýšľa. Verím, že máme pred sebou výbornú sezónu!“

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Držíme Maťovi palce, aby poznatky z testovania premenil na dobrý výsledok v prvých pretekoch, ktoré sa konajú prvý aprílový víkend v Bahrajne i počas celej sezóny a ukázal aj na svetovej scéne, že patrí medzi špičkových pretekárov.

Zdroj: tlačová správa