Jeden z najlepších offroadov sveta

Poznáte charizmatickejší offroad ako Mercedes G? Ok, bol tu Land Rover Defender, ten je však čistý hardcore. Potom Toyota Landcruiser a ešte pár typov ozajstných áut do terénu. V ktorom však môžete mať 6,0 V12, luxusnú výbavu, skvelý vzhľad a možnosť zdolať terén, z ktorého sa SUVčkám krúti hlava a karoséria...? Mercedes G toto všetko vie a v AMG verzii je ešte výraznejší. G65 vyrobia v limitovanej edícii 65 kusov. Spomínaný dvojturbový dvanásťvalcový šesťliter má 630 koní a 1 000 Nm!  Malá lokomotíva vystrelí na stovku za 5,3 s, kvôli hranatej karosérii je rýchlosť obmedzená na 230 km/h. O prenos sily na všetky štyri kolesá sa stará 7-stupňová dvojspojková skriňa.

Vypiplaný k dokonalosti

Final Edition AMG G65 ozvláštnili bronzovými elementmi, ktoré vyzdvihujú vzhľad a „špeciálnosť“ verzie. Platí to aj pre krásne 21-palcové disky. Maličkosti, ako šedé pruhy, strieborné strmene, koncovky výfuku na boku karosérie a luxusný „finiš“ interiéru si vychutnajte na pár fotkách, ktoré Mercedes zverejnil.

AMG G65

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na novom Mercedese G v Nemecku usilovne pracujú. Gunnar Guethenke, jeden z ľudí zodpovedných za vývoj, potvrdil princípy poriadneho offroadu aj v chystanej budúcej generácii. V dobe, kedy aj offroady prechádzajú na samonosnú karosériu, si má Géčko ponechať starý dobrý rám! Inak, vedeli ste, že prvé M-Klasse malo nahradiť G-Klasse už v roku 1997? Nakoniec sa tak, chvalabohu, nestalo...

Géčko reprezentovali rôzne podoby toho istého typu. Čisto pragmatické...

...alebo aj luxusné a "tuningové".

Zdroj: Mercedes, carscoops