Auto Show na Slovakia Ringu už tento víkend

Na Auto Show budú zaujímavé autá i posádky

Deviaty ročník exhibičnej súťaže predstavil za ostatné roky naozaj špičku všetkých motoristických disciplín. Najlepšie si vždy počínali majstri rely, ako niekoľkonásobný slovenský šampión z Poľska Grzegorz Grzyb, ktorý so špičkovým vozidlom Škoda Fabia R5 nebude chýbať ani teraz. Svoj talent predvedie zatiaľ 64 prihlásených jazdcov, medzi nimi aj špičkový okruhový pretekár Štefan Rosina ml., či legendárny jazdec rely a pretekov do vrchu Igor Drotár. Vozidlá vrcholovej špecifikácie rely R5 doplnia obľúbené Mitsubishi Lancer EVO a množstvo ďalších.

Auto Show na Slovakia Ringu už tento víkend

Nebude chýbať ani špičkový poľský jazdec Grzegorz Grzyb, či slovenská legenda Igor Drotár

Už v piatok si medzi 9:00 - 12:30 a 14:30 - 16:00 vyskúšajú jazdci kratšiu testovaciu trať. Sobota bude kompaktne postavená na jedinej trati: tri rýchlostné skúšky (so štartom o 9:00, 11:00 a 13:00) sa začínajú priamo v paddocku, kde si diváci vychutnajú zvuk a zrýchlenie špičkových pretekárskych špeciálov. Z pohodlia krytej tribúny uvidia takmer celú trať, ktorá sa z 99 percent pôjde na spevnenom asfaltovom povrchu vo zvyčajnej kľukatej kombinácii rýchlostnej dráhy a úzkych obslužných komunikácií, s úzkymi priechodmi medzi bariérami a tunelmi. Prvé dve skúšky sú merané, tá tretia je nesúťažná, no povinná a je určená pre divácky atraktívne prejazdy a šou.

Auto Show na Slovakia Ringu už tento víkend

Auto Show začína už v piatok

Prekvapením by mala byť aj atypická jeseň, keď zvyčajne sychravé počasie vystrieda zatiaľ jasnejšia obloha a teploty okolo 19 stupňov Celzia. Organizátor tak pozýva všetkých spríjemniť si sviatočné obdobie "dušičiek" v športovom prostredí plnom skvelých áut a jazdcov.

Vstupenky

Lístok na sobotu 3.11.2018 na všetky otvorené tribúny + paddock: 5,00 €

zdroj a foto: Slovakia Ring