Marchionne chce viac Talianov v F1, jeho recept sa volá Alfa Romeo

Rezervným jazdcom Ferrari bude mladý Talian, Antonio Gionivazzi

V Formule 1 už dlhšie neregistrujeme žiadneho Taliana. Sergiovi Marchionnemu sa to nepáči, jeho plán je dať šancu talianskym pilotom tým, že vzkriesi pretekársky F1 tím Alfa Romeo.

Šéfovi koncernu FCA, Sergiovi Marchionnemu sa to nepáči. Ferrari síce angažovalo na pozíciu tretieho jazdca mladého Taliana menom Antonio Gionivazzi, ale ten za volantom F1 veľa času nestrávi, jeho hlavnou náplňou bude práca na simulátore. Ak by však z nejakého dôvodu nemohol nastúpiť Vettel alebo Raikkonen, tak by Gionivazzi mohol dostať šancu aj v pretekoch, inak mu bude musieť stačiť len niekoľko málo piatkových tréningov, ak vôbec do Ferrari počas pretekárskeho víkendu sadne.

Marchionne chce viac Talianov v F1, jeho recept sa volá Alfa Romeo

Sergio Marchionne verí, že pomocou Alfy Romeo v F1 sa mu podarí dostať na štart viac Talianov

Ale Marchionne má plán ako dostať viac Talianov do F1. Chce vzkriesiť tím Alfa Romeo, ktorý by mal pôsobiť ako liaheň talentov pre Ferrari. Niečo podobné, ako v prípade Red Bull a Torro Rosso. Ferrari má pomôcť Alfe s prípravou na Formulu 1. Piloti, ktorí sa osvedčia za volantom Alfy, budú mať veľkú šancu dostať sa do Ferrari. Alfa Romeo ale do F1 nevstúpi hneď. Marchionne poukazuje, že v súčasnosti veľa investovali Alfa Romeo Giulia a Alfa Romeo Stelvio, takže na príchod do Formuly 1 si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: carscoops.com