Matej Koník získal na SKP v Brucku 3. miesto

Matej Koník v zápale boja

Maťko v Brucku postupne zrýchľoval, aj v kvalifikácii išiel čoraz rýchlejšie, vybojoval tretie miesto na štarte, keď na druhého Nanda WeixelBaumera stratil len 0,03 s. Bolo to veľmi tesné, čo sľubovalo napínavé preteky. Po štarte prvých pretekov však na Maťka dobiedzal Sebastian Reiss. Matej Koník s ním potom bojoval počas celých pretekov, no nepodarilo sa mu udržať tretie miesto a cieľom prešiel tesne ako štvrtý.

Matej Koník získal na SKP v Brucku 3. miesto

Maťko zajazdil najrýchlejšie kolo v triede Rotax Micro Max

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Druhé preteky však boli v opčnom garde. Znova bol Maťkovým hlavným súperom Sebastian Reiss. Tentokrát však útočil mladý Slovák. Maťko sa ale nedal z druhých pretekov si odniesol tretie miesto. To ale nebolo všetko, na konto si pripísal aj najrýchlejšie kolo pretekov 46,227, čo bolo zároveň aj najrýchlejšie kolo celého podujatia v triede Rotax Micro Max.

Matej Koník získal na SKP v Brucku 3. miesto

Matej Koník si z Burcku odniesol 3. miesto

Po súčte bodov obsadil Matej Koník 3. miesto na Slovenskom Okruhovom Pohári v Brucku. Zároveň je neohrozene na čele tabuľku triedy Rotax Micro Max, kde má náskok viac ako 100 bodov a je teda už pred poslednými pretekmi šampiónom Slovenského Kartingového Pohára. Maťka v motokárach podporujú Feber Racing, Dovozy.sk, Kartingshop, KKG Nemec SK,  Steeldesign a Topspeed.sk. Ako sa mu darí môžete sledovať na Maťkovej facebookovej stránke Matej Koník.