Maťo je srdciar

Väčšinu sezóny bol v tieni tímového kolegu Aureliena Comteho, ktorý má zrejme väčší cit, pre nastavenie auta. Avšak ako náhle došlo na trate, kde treba aj takzvané pretekárske srdiečko, Maťo ho dokázal pokoriť. Podobne ako na nemeckom Nürburgringu bol Maťo rýchlejší a uchmatol aj jeden majstrovský bod. Po sobotňajšom 10. mieste v prvých pretekoch panoval v tíme DG Sport Compétition optimizmus. Maťovi sa podarilo nájsť správne nastavenie podvozka, čo je pri týchto vozidlách kľúčové. V nedeľných druhých pretekoch víkendu na najťažšom okruhu kalendára nemal Maťo šťastie na výber miesta pred vjazdom do zákruty Lisboa.

Všimnite si Yanna Ehrlachera, ktorý po kontakte spravil hodiny, trafil zvodidlá a otočil sa späť do správneho smeru. Aj tak preteky dokončil na 6. mieste!

Pred ním sa stala hromadná nehoda, ktorá ho zablokovala. Ak by sa prešmykol okolo havarovaných áut, mohol opäť bojovať o prvú desiatku. Pred ním štartujúci Číňan Ma napokon skončil trinásty. „Mal som dobrý štart, ale pri prvom brzdení som si vybral zlú stranu,“ zreferoval po pretekoch Maťo Homola. „Aspoň som si dobre zajazdil, auto ma poslúchalo a bol som konkurencieschopný. Dokonca sa mi podarilo celkom rýchlo a čisto prejsť slávny „vracák“ Melco s použitím ručnej brzdy, čo ma celkom potešilo,“ zasmial sa Maťo. Jeho časy na kolo boli lepšie ako v podaní tímového kolegu Comteho z tímu DG Sport Compétiton s rovnakým Peugeotom 308 TCR. Po tretích pretekoch sme Maťa evidovali na skvelom 12. mieste, len dve priečky za víťazom celého ročníka WTCR Gabrielem Tarquinim. „Boli to náročné preteky, skončil som tesne za Hondou Ma Qinghua a ešte jedno kolo a mám ho. No aj tak som spokojný, podarilo sa nám dobre nastaviť auto a jazdilo sa mi dobre."

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

"Bola to ťažká sezóna, ale zakončili sme ju pozitívne. Verím, že mi to pomôže pri zháňaní pretekárskej sedačky na rok 2019.“ Maťo tak na záver naznačil, že miesto na budúci rok ešte nemá isté. Kapacita štartového roštu sa navyšuje, takže šanca na pokračovanie rozhodne je. To, či ostane s tímom DG Sport Competition, s ktorým už druhý rok po sebe nezažil práve úspešný ročník, alebo skúsi šťastie u konkurencie ešte známe nie je. Každopádne ako redakcia ďakujeme Maťovi za výborné reprezentovanie Slovenska a tešíme sa na budúci rok!