Bez sponzorov by žiadny motoršport neexistoval. Aj tie najväčšie a najbohatšie pretekárske tímy sveta potrebujú partnerov a finančnú podporu. V STUBA Green Teame to vedia veľmi dobre, a preto chcú tým svojim vyjadriť vďaku prostredníctvom akcie nazvanej Thank You Day. Študentský formulový tím je samozrejme neziskovou organizáciou, jeho existencia je priamo závislá na podpore školy i sponzorov. Navyše situácia s pretrvávajúcou pandémiou nie je jednoduchá nielen pre samotný Green Team, ale ani pre jeho partnerov a práve o to viac si študenti vážia ich priazeň. 

Z nuly na sto za 2,8 sekundy!

Na účastníkov Thank You Day čaká nielen diskusia súčasného vedenia SGT s našim kolegom Alexom Štefucom, ale tiež dynamická prezentácia súčasného monopostu SGT-FE21, ktorý bude jazdiť na motokárovej dráhe Slovak Karting Centre na Slovakia Ringu. A už teraz vám môžeme sľúbiť, že bude na čo pozerať.

Študentský projekt má dynamiku dnešných superšportov. Ich elektrická formula totiž vystrelí z 0 na 100 km/h len za 2,8 sekundy. O túto akceleráciu sa stará štvorica elektromotorov (jeden pre každé koleso) s celkovým systémovým výkonom 140 kW, teda 190 koní. To samozrejme nie žiadna závratná hodnota, nezabúdajte však na to, že tento monopost váži len 245 kg. Ak si ešte raz uvedomíte, že tento stroj navrhli, vyvinuli a postavili študenti vo vlastnej réžii, tie parametre sú ešte obdivuhodnejšie. 

Veľký deň STUBA Green Teamu je doslova za dverami a jeho členovia majú radosť z toho, že svoj najnovší elektrický prírastok predvedú nielen svojim partnerom a sponzorom ale tiež celej verejnosti. 

Foto: Dávid Vaculčiak