Mať slušný vkus na autá samozrejme nie je zárukou, že za volantom sedí spôsobný vodič. A pre príklad nemusíme ísť ani ďaleko. Tvrdú lekciu v tomto smere dostal 77-ročný nemecký šofér novej Alpiny B3, ktorý s posádkou vyrazil k alpskému jazeru Wolfgangsee v rakúskom Salzbursku.

Priamo na mieste sa rozhodol bezvýhradne dôverovať svojej navigácii, ktorá ho z nejakého dôvodu (a aj podľa lokálneho dopravného značenia evidentne chybne) naviedla na turistický chodník. Že to nie je cestička vhodná pre automobil, ho upozorňovali nielen turisti, ale údajne i posádka, nedal si ale povedať.

Ako tento výlet dopadol, najlepšie dokumentujú priložené obrázky. A ak k nim dodáme, že ich na mieste nafotili hasiči z neďalekého mestečka Sankt Gilgen, asi vám je jasné, ako sa táto jazda vyvíjala.

Šofér ignoroval všetky rozumné rady a pokračoval po zužujúcom sa chodníku tak dlho, až sa mu na mimoriadne tesnom úseku podarilo Alpinu zaseknúť medzi skalným masívom a kamenným múrikom so zábradlím.

V tej chvíli sa mu 495 koní a maximálna rýchlosť 305 kilometrov za hodinu hodili asi ako vysávač rybe na suchu, takže jediným riešením bolo privolať pomoc.

Policajná hliadka dala okrem iného šoférovi fúknuť, nechcelo sa im totiž veriť, že by niekto triezvy mohol urobiť podobnú vec. Nulový výsledok im ale potvrdil, že to bola skutočne len arogancia a tvrdohlavosť medzi volantom a sedačkou. A pretože poškodenie výnimočného Touringu nebolo také vážne, mohol po vyslobodení pokračovať v jazde. Aký mu príde účet za tento nezmyselný výjazd záchranných zložiek, hasiči ani médiá nespomínajú.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Hasiči Sankt Gilgen cez Motor1