Sú to veci, ktoré nám tento rok väčšinou prešli rukami, ktoré sa nám hodili aj v kritických situáciách a s ktorými sa ozaj veľmi dobre pracovalo. Netýka sa to všetkých, ale väčšiny určite. To znamená, že tu na ne od nás máte odporúčanie.

3/8" AKU račňa 12V

Cena: 45 

Odkaz na darček

 

Je to najdrahší darček, ktorý sme do zoznamu zaradili. Poviete si, načo kupovať AKU račňu, keď má doma AKU uťahovačku? Jej hlavnou výhodou je dobrá obslužnosť v stiesnených podmienkach. Je to výborný pomocník pre tých, ktorým navyše ušetrí prsty, hánky, dlane a hlavne nervy pri majstrovaní nielen na aute. Je to dobrý pomocník aj na práce okolo domu a keď máte vlohy na majstrovanie aj vy, určite si ju budete občas kradnúť. Má len jednu nevýhodu, ktorú sme postrehli.  V porovnaní s AKU vŕtačkou je trošku hlučnejšia.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Leštička na karosériu

Cena: 39 €

Odkaz na darček

Chcete potešiť človeka, ktorý je úzkostlivý a pedantný v oblasti čistoty auta? Neustále ho pastuje, voskuje, leští? Určite potrebuje leštičku. My sme pred časom vyskúšali tento lacnejší model, ktorý začiatočníkovi štedro postačuje. Výhodou sú pribalené uhlíky, nevýhodou trochu kratší kábel. Leštička je len základný nástroj na to, aby sa mohol kutil vyhrať s lakom auta. Aby ste mali predstavu, čo na to bude ešte potrebovať, pozrite si naše video o hoby leštení. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

STARLINE - Kombinovaná sada ručného náradia 56ks

Cena: 32 

Odkaz na darček

Ideálny darček pre majiteľa staršieho auta, ktoré sa používa každý deň. Nikdy neviete, kedy sa auto pokazí a ostanete niekde stáť. Vtedy bude každá pomoc dobrá. Práve táto sada obsahuje malý univerzálny základ, ktorý v krízovej situácii dokáže pomôcť. Kombinačky, kliešte, nástrčkové kľúče rôzneho typu... navyše zabalené v plastovom kufríku. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

LED Pracovné svetlo 230V/8w

Cena 25 

Odkaz na darček

Po tme sa nedá robiť. So stupňujúcou sa tmou a nedokončenou plánovanou činnosťou nastupuje nervozita. Ideálnym pomocníkom je LED pracovné svetlo. Je to obdoba klasickej halogénovej lampy, ktorá síce svieti pocitovo silnejšie, ale okrem iného ťahá veľa elektriny a hreje. V zime to je možno plus, v lete v malých priestoroch skôr na škodu. S LED pracovným svetlom so 160 diódami si síce v zime priestor nevykúrite, ale hlavne nehrozí, že sa na ňom popálite, alebo že ho čo i len jemným nárazom rozbijete. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

1/4 račna sada 46 ks

Cena: 18 

Odkaz na darček

Kde je 10tka orech? To je jedna z najčastejších básnických otázok v každej garáži. Neporiadok a dezorganizovanosť poriadne predlžuje čas strávený pri majstrovaní. Ako tomu predísť? Jednoducho. Zaobstarajte kutilovi malú 46 ks sadu 1/4 račne v kufríku. Je to menšia drobnosť, ktorá sa hodí prakticky vždy a všade. Ak chcete niečo väčšie, môžete sa inšpirovať tu. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Inšpekčné LED svetlo  

Cena: 15 

Odkaz na darček

Problém s tmou v stiesnených podmienkach pomáha vyriešiť inšpekčné svetlo. Mimoriadne vhodné predovšetkým pre mechanikov. Svetelný zdroj tvorí 48 SMD LEDiek. Praktickou vychýtavkou je závesný háčik. Už sa nemusíte starať, že vám praskne žiarovka v tej najmenej vhodnej situácii. Poteší aj primerane dlhý kábel.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Skrutkovače 18 ks

Cena: 12 

Odkaz na darček

Skrutkovače rozhádzané len tak po stole alebo v zásuvke (šuflíku), ktoré sú navyše rokmi opotrebované? Aj to je bežná realita v dielni majstra. Ak ho chcete potešiť, skúste mu dopriať sadu 18 ks skrutkovačov rôznej veľkosti, ktoré sú osadené v plastovom závesnom stolčeku. Toto usporiadanie je maximálne prehľadné a už sa vám nikdy nestane, že sa pri výbere tej správnej veľkosti alebo typu pomýlite. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sada bitov 32 ks

Cena: 8 

Odkaz na darček

Nepustí kutil z ruky AKU uťahovačku? Občasne alebo pokojne aj pravidelne pracuje so sadrokartónom, s drevom, alebo iným materiálmi, ktoré sa spájajú rôznym typom skrutiek? Jedna sada bitov potom určite nestačí! Tým, že krabičky sú poväčšine malé, ľahko sa zapatrošia. Verte, že to nie je nič príjemné sa niekam ponáhľať a štart odkladať práve kvôli tomu, že jednu jedinú sadu bitov nevie v dielni nájsť.  

Teleskopický magnet

Cena: 8 

Odkaz na darček

Pozorujete, že váš domáci kutil pracuje, zrazu počujete malé cinknutie a v zapätí kopec nadávok? Dobre známa situácia, keď spadne do malej škáry podložka, skrutka, matka alebo iná malá magnetická drobnosť, ktorá sa pre nedostatok priestoru nedá ľahko vybrať. Vtedy je dokonalým pomocníkom teleskopický magnet, ktorý ušetrí trápenie povedzme s demontážou a odsúvaním okolitých plastov, ktoré bránia k prístupu k zapadnutej magnetickej súčasti. 

Foto: Shutterstock, Auto Kelly,