Pre Brazíliu a okolité trhy vyvinutá novinka samozrejme nie je žiadna „spadla z oblakov“, ale vozidlo postavené na základoch vlani predstaveného rovnomenného Fiatu. Abarth Pulse doplní lokálnu flotilu crossoverov, ako je Mobi, Argo, Uno Ciao a zodvihnutých štvordverových pickupov Strada a Toro.

Štvormetrové auto by sa malo začať predávať koncom tohto roka, pričom sa predpokladá, že bude o niečo drahšia ako Fiat Pulse, ktorý sa predáva za ceny v prepočte od 14 200 do 19 200 eur.

Odvážny dizajn, skromné výkony

Na upravenej karosérii s dvojfarebným lakovaním a červenými detailmi by ste nápisy Fiat hľadali márne, v každom prípade technika pod kapotou bude podľa predbežných informácií sériová.

Ak je to pravda, Pulse bude poháňaný buď atmosférickým štvorvalcom FireFly s objemom 1,3 litra alebo litrovým preplňovaným trojvalcom s miestnym obchodným označením Turbo 200. Prvý ponúkne 98 koní a 129 Nm na benzín, a pretože je to prevedenie Flex, pri prevádzke na alkohol dostanete 107 koní a 134 Nm.

Malé turbo má maximálny výkon 125 koní pri spaľovaní benzínu a o 5 viac, ak natankujete plnú nádrž etanolu. Najvyšší krútiaci moment 200 newtonmetrov pri 1750 otáčkach za minútu naopak ostáva nemenný bez ohľadu na palivo.

Kým atmosféra spolupracuje buď s päťstupňovým manuálom alebo prevodovkou s plynulou zmenou prevodového pomeru, pre potreby malého turba bude k dispozícii len sedemstupňový dvojspojkový automat. Maximálka sa podľa použitej pohonnej jednotky pohybuje od 173 do 189 km/h a zrýchlenie z miesta na stovku trvá niečo medzi 9,4 až 12,2 sekundy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 7 obrázkov

zdroj: Carscoops