Veľkou výhodou zánovných vozidiel je, že sú stále v záruke. Niektorí výrobcovia totiž poskytujú 5 až 7 ročnú záruku na nové modely. Tá platí aj pre ďalších majiteľov vozidla.

Dostať auto pod stromček je snom mnohých. Pokiaľ ste však nad podobným darčekom začali rozmýšľať až teraz, tak na nákup nového je príliš neskoro. Veľa kupujúcich totiž s prekvapením zistí, že vysnívané vozidlo by mohli riadiť až po Veľkej noci a preto sa obzrú po ponuke zánovných áut. Veľkí výrobcovia totiž väčšinou nedržia nijako veľké skladové zásoby.

Veľa ľudí tak siahne do ponuky zánovných vozidiel. „Málo ojazdené a zánovné autá z Mototechny majú veľkú výhodu v tom, že kupujúci môže ušetriť až 40 % oproti novému vozidlu a môže s ním prakticky ihneď odísť,“ hovorí Karolína Topolová, generálna riaditeľka AAA AUTO. Ďalším plusom sú veľmi zaujímavé kombinácie výbavy a pohonných jednotiek. „Naši nákupcovia vyberajú vozidlá s atraktívnou výbavou, či už sa týka bezpečnostných prvkov alebo komfortných prvkov ako sú parkovacie senzory, panoramatické strechy a ďalšie,“ dodáva Topolová. Veľkou výhodou zánovných vozidiel je, že sú stále v záruke. Niektorí výrobcovia totiž poskytujú 5 až 7 ročnú záruku na nové modely. Tá platí aj pre ďalších majiteľov vozidla.

Výhodou je aj možnosť nákupu na protiúčet, kedy vďaka predaju staršieho vozidla zákazník získa časť financií na nákup novšieho modelu. „Možnosť prísť svojím vozidlom do autocentra a za krátky čas odchádzať v úplne inom aute, lepšom, využíva podľa sezóny až tretina našich zákazníkov. V priemere menia svoje auto za model zhruba o päť rokov mladší a veľmi často k tomu využívajú rôzne možnosti financovania,“ informovala ďalej Topolová.

Doby, kedy zákazníci požadovali čo najlacnejšie vozidlá, už uplynuli. Dôvera spotrebiteľov v slovenskú ekonomiku sa priamo úmerne odráža vo výške priemernej ceny ojazdených automobilov kupovaných na splátky. Zatiaľ čo v roku 2014 to bolo asi 7 000 € a minulý rok 7 600 €, tento rok si už zákazníci v AAA AUTO na úver kupujú automobil v priemere za 8 700 €. „Ľudia sú ochotní investovať do kúpy auta vyššie čiastky a využívajú k tomu širokú ponuku financovania, pričom iba u nás môžu vyberať z ponuky štyroch najväčších spoločností,“ doplnila Topolová.

Značka Mototechna patrí do skupiny AAA AUTO a venuje sa predaju zánovných alebo exkluzívnych automobilov. V portfóliu značky nájdete typicky vozidlá s vekom do dvoch rokov a s nízkym nájazdom km (do 40 000 km) alebo prémiové vozidlá v špičkovom stave.