Alfa Romeo zatiaľ drží nové Milano pod maskovacou fóliou, ale vďaka obrázkom z multimediálneho systému a šikovným grafikom podobu novinky už vlastne poznáme. Približne 4,2 metra dlhé SUV s rázvorom náprav 2562 milimetrov dostane vlastnú karosériu a ak vám náhodou nestačili v decembri zverejnené počítačové ilustrácie, potom rovno dodávame, že na obrázky skutočného auta budete musieť ešte pár mesiacov počkať.

Ak sa fotografie odhaleného auta nedostanú na internet v predstihu, mohlo by vás zaujímať, že nám Alfa Romeo oficiálne predstaví Milano 10. apríla.

Automobilka opakovane zdôrazňuje, že sa jej konštruktéri, technici a testovací piloti zameriavajú na celkovú ovládateľnosť a neskromne dodáva, že pripravujú stroj „s najlepšími jazdnými vlastnosťami vo svojej triede“, ktoré má podporiť „schopnosť zvládať prejazdy zákrut vysokými rýchlosťami“ a zároveň „vysoká úroveň priľnavosti“.

Sú to samozrejme klasicky vzletné marketingové frázy, ale s ohľadom na schopnosti športových modelov Alfy Romeo ich v žiadnom prípade nepovažujeme za nereálne. Taliani pripomínajú, že za vývojom podvozka Milana stojí partia, ktorá postavila modely 4C, 8C, Giulia i Stelvio Quadrifoglio.

Konkurent Volva EX30 bude zdieľať elektrickú modulárnu platformu E-CMP so sesterskými crossovermi Fiatu, Jeepu či Peugeotu, preto očakávame batériu s kapacitou 54 kilowatthodín a dojazd okolo 400 kilometrov.

Je ale jasné, že Alfa potrebuje osloviť väčší okruh zákazníkov, teda aj tých, ktorí batériovému pohonu neholdujú, alebo nie sú ochotní za elektromobil utrácať vyššiu čiastku pri nákupe. Práve pre nich bude k dispozícii Milano s benzín-elektrickým pohonom, pravdepodobne motorom 1.2 Turbo Hybrid, ktorý dostane chystaný Opel Frontera, nový Lancia Ypsilon a ďalšie autá.

Zatiaľ nie je úplne jasné, či sľubovaný pohon oboch náprav dostanú aj benzínové modely, v prípade elektrickej Alfy Milano je však systém 4x4 vďaka dvojici elektromotorov prakticky istotou. Časom ho ponúkne aj Jeep Avenger, ten sa však zameria skôr na schopnosti v teréne než jazdnú dynamiku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov

zdroj: Alfa Romeo, Stellantis