Šéf Alfy Romeo Jean-Philippe Imparato s veľkou pravdepodobnosťou potešil všetkých priaznivcov klasického konceptu ovládania áut. Pre francúzsku internetovú stránku Caradisiac totiž prezradil, že dotykové displeje nemá zrovna v láske a v budúcich modeloch Alfy ich chce mať čo najmenej. To však neznamená, že dotykové obrazovky z týchto áut úplne vymiznú. 

Taliani sa ich nezbavia, budú však naďalej doplnené starými dobrými fyzickými tlačidlami. Niektoré automobilky to totiž s displejmi už trochu preháňajú (spomeňte si napríklad na Mercedes EQS a jeho Hyperscreen) a Alfa jednoducho nechce naskočiť na rovnakú vlnu.

Alfa Romeo Tonale

Alfa chce interiér orientovaný na vodiča

Imparato zároveň tvrdí, že „nepredáva iPady, ktoré majú okolo seba auto, ale predáva Alfu Romeo“. Chce, aby mali ich budúce vozidlá jednoduchý kokpit, ktorý neodvádza pozornosť od riadenia. A v tom mu musím dať jednoznačne za pravdu. Čím viac displejov v aute, tým väčšiu pozornosť im venujete a úplným vrcholom je, ak si ani klimatizáciu neviete nastaviť bez ťukania do obrazovky. Kombinácia dotykových displejov s fyzickými tlačidlami (napríklad práve na ovládanie ventilácie, vyhrievania a klimatizácie) je podľa mňa ideálnou voľbou, ktorou neurazíte ani „jednu stranu barikády“.

Či sa Alfe tento krok vyplatí, ukáže až čas. Nie je však žiadnym tajomstvom, že známa automobilka nutne potrebuje prilákať nových zákazníkov. Predaje totiž nie sú zďaleka oslnivé a nad Alfou Romeo sa dlhodobo zmráka. Už budúci rok by ale firma mala predstaviť nové SUV s názvom Tonale, do ktorého Taliani vkladajú veľké nádeje.

Zdroj: Caradisiac