Elitná talianska automobilka zaviedla už dávnejšie prísne kritériá a reguláciu toho, kto môže vlastniť jej vozidlá, a to s osobitným dôrazom na jej najexkluzívnejšie modely.

Nie je napokon žiadnym tajomstvom, že Ferrari, celosvetovo preslávené svojimi ultraluxusnými a vysokovýkonnými autami, si môže dovoliť správať sa selektívne, pokiaľ ide o klientelu.

Táto exkluzivita viedla v konečnom dôsledku k vytvoreniu akéhosi zoznamu celebrít, ktorým bolo - z rôznych dôvodov - odopreté privilégium vlastniť Ferrari.

Jedným z príkladov takýchto známych osobností je excentrický šéfkuchár Gordon Ramsay. Napriek tomu, že vlastní rozsiahlu zbierku automobilov Ferrari a je veľkým fanúšikom značky, Ramsaymu bola odopretá možnosť kúpiť si exkluzívny model LaFerrari Aperta. Rozhodnutie automobilky bolo založené na obave, že Ramsay, známy svojím silným temperamentom, by mohol potenciálne poškodiť imidž značky.

Odmietli aj Biebera

Ďalšou významnou osobnosťou, ktorá čelila obdobnej situácii, je kanadská popová hviezda Justin Bieber. Jeho búrlivá minulosť a negatívne titulky v médiách doviedli Ferrari až k rozhodnutiu nepredávať mu autá. Predpokladá sa, že na vine sú Bieberove incidenty a celková povesť vodiča jazdiaceho na cestách príliš bezohľadne.

Za zmienku stojí aj ďalší prípad: Deadmau5, renomovaný kanadaský hudobný producent a DJ, sa dostal s Ferrari do právneho sporu - a spolu s tým aj na čiernu listinu - po tom, ako svojvoľne upravil svoje Ferrari 458 Italia (na obrázku) a nazval ho "Purrari". Talianska značka to považovalo za znehodnotenie jej áut.

Zdroj: Motorious