Nové vozidlá dostávajú výbavu na základe požiadaviek diaľničiarov a budú pôsobiť naprieč celým Slovenskom, kde pomôžu motoristom v rozličných nepríjemných situáciách.

Dôležitou úlohou tejto služby diaľničiarov je zabezpečiť miesto nehody tak, aby o ňom okoloidúci vodiči vedeli a nevznikla ďalšia nehoda. Diaľničná patrola dokáže tiež sprostredkovať príchod odťahovej služby, jej pracovníci odstraňujú nebezpečné predmety z ciest či asistujú pri naštartovaní auta.

Vozidlá patroly najazdili doposiaľ milióny kilometrov a pomohli tisíckam vodičov. Postupne prišiel najvyšší čas na obmenu vozidlového parku. Najnovšie sa služieb Diaľničnej patroly postupne hlási 20 vozidiel Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI.

Vo výbave týchto vozidiel s pohonom všetkých kolies sa nachádzajú prvky ako špeciálne kužele na vyznačenie nebezpečenstva na cestách, hasiace prístroje, kanistre na palivo, keďže v prípade potreby môže Diaľničná patrola vodičovi priviezť palivo, prenosný zdroj na naštartovanie vozidla s vybitou batériou, kompresor na dohusťovanie pneumatík, lopata, zdvihák, ako aj množstvo ďalšej výbavy a náradia potrebného na pomoc vodičom v núdzi.

Nové vozidlá pre Diaľničnú patrolu - zaslúžená posila pre obľúbenú službu motoristov.

Do prevádzky pribúdajú postupne

"Zákazka od Národnej diaľničnej spoločnosti na vozidlá pre Diaľničnú patrolu patrí medzi najzaujímavejšie, na ktorých sme spolupracovali spoločne s partnerom ZTS Elektronika SKS. Vozidlá sa postupne dostávajú do služby na území celého Slovenska," uviedol Radoslav Kodrík, predajca vozidiel MB Trenčín.

Nové vozidlá Mercedes-Benz Sprinter sa vo farbách Diaľničnej patroly prvý raz predstavili počas slávnostného otvárania severného diaľničného obchvatu Prešova. Obnova vozidlového parku sa začína najprv v strediskách údržby v Prešove a v Košiciach, postupne budú nasledovať aj ostatné strediská po celom Slovensku.