Aj keď to môže byť pre niekoho neskoro, radšej takto ako nikdy, no nie? A keďže je to oficiálne potvrdená správa z Mníchova, nemáme dôvod jej neveriť. Čo sa týka samotnej špecifikácie, BMW zatiaľ nedodalo žiadne detaily. O pripravovanej M3 však vieme, že príde ako základná Pure verzia a silnejšia aj s prívlastkom Competition. Tá slabšia bude dostupná s pohonom len zadných kolies a aj stále 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Silnejšia však dostane sériovo automatickú prevodovku (už nie s dvojspojkovou prevodovkou) a pohon všetkých kolies MxDrive. Čo všetko bude dostupné v prípade M3 Touring, to tušia asi len v BMW. Aj keby bol dostupný len s pohonom všetkých kolies a automatickou prevodovkou, nebude to žiaden dôvod na nárek. Aj Audi RS4 Avant je k dispozícii len s pohonom všetkých kolies a automatickou prevodovkou, Mercedes-AMG C63 T-Modell má síce pohon zadných kolies, avšak tiež len automatickú prevodovku.

BMW svoju M3 Touring uvedie na trh v priebehu rokov 2022 až 2023. To už bude pravdepodobne vonku aj modernizované BMW 3 G20, spolu s ním môžu modernizovať aj M3 sedan a teda aj kombi verzia môžu prísť až po modernizácii.

Prvý a zatiaľ najcennejší kombík z dielne M, M5 generácia E34, posledné ručne skladané M vozidlo.

Potvrdenie M3 Touring je však obrovský posun v histórii automobilky, veď z kombi M modelov zatiaľ predávali len 2 generácie a aj to väčšiu 5ku E34 a E61. Obe generácie sú napríklad dnes vyhľadávanými zberateľskými verziami a obe majú vyššiu hodnotu, ako bežný sedan z tej generácie M5. Generácia M5 E34 Touring bolo prvým kombi modelom z dielne M a tiež posledným ručne skladaným M modelom s 3,8-litrovým radovým 6 valcom. Generácia E61 M5 zas je jedinečná svojím atmosférickým V10 s pôvodom z Formuly 1 a jeho charakteristickým zvukom a prejavom. Keďže však konkurencia v podobe Audi a Mercedes-AMG je na trhu už roky, M3 Touring bude musieť presvedčiť svojimi kvalitami. V prípade M kúsku by sme sa však o to báť nemuseli, že nebude mať čím presvedčiť. A čo vy, tešíte sa na novú M3 Touring?

Zdroj: BMW

Druhý a zatiaľ posledný kombík BMW M5 Touring generácie E61, s jedinečným 5,0-litrovým V10 a "spevavým" zvukom.