Zdá sa ale, že prvý priamy mníchovský konkurent Audi RS4 Avant a Mercedesu-AMG C63 S kombi čakajú isté obmedzenia, pokiaľ ide o jeho techniku pod prednou kapotou i pohon všeobecne. Internetová stránka Bimmerpost, ktorá má inak veľmi dobré zákulisné informácie, tvrdí, že nové BMW M3 Touring dorazí výlučne vo verzii Competition.

Pre zákazníkov to okrem iného znamená, že si nebudú môcť zvoliť slabšiu verziu preplňovanej radovej šestky s výkonom 480 koní a krútiacim momentom 550 Nm, ktorá sa ako jediná v prípade modelov G80 (sedan)/G82 (kupé)/G83 (kabriolet) spojuje so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Namiesto toho má byť praktickejší päťdverový model M3 (G81) dostupný len s trojlitrom S58 naladeným na 510 koní a 650 newtonmetrov pri 2750 až 5500 otáčkach za minútu, ktorý je kombinovaný bezvýhradne s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Prekvapivo však zákazníkom zrejme neostane možnosť voľby, ani pokiaľ ide o verziu pohonu. Bimmerpost s odvolaním na svoje zdroje hovorí, že už v základe by mal byť rýchly Touring dostupný jedine s pohonom xDrive. Prečo to tak je, už nešpecifikuje, dodáva ale, že auto nebude dostupne v Spojených štátoch a pridáva ešte jednu zaujímavosť.

Až po facelifte

Ak sú neoficiálne zvesti správne, BMW M3 Touring dorazí na trh až po celkovej medzigeneračnej modernizácii „eM-Trojky“. Pre kombík to znamená, že od počiatku dostane širokouhlý displej z elektrickej i4, ale dá sa tiež očakávať, že bude mať o niečo iné predné i zadné svetlá či nárazník.

Otázkou tiež samozrejme je, čo sa stane s motorom. Vyššie spomínané údaje sú platné pre aktuálnu M3, nedá sa ale vylúčiť, že by facelift mohol prihrať ďalších 10 až 20 koní. Práve fakt, že Touring má byť dostupný až po prepracovaní celého auta a uvedení na trh ako modelový rok 2023, je dôvodom, že kombi bude v predaji až na jeseň tohto roku. Výroba by pritom mala byť spustená v novembri tohto roka a potrvá do júna 2026.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Bimmerpost, ilustrácia: Motor.es cez BMWBlog