BMW v tlačovej správe tvrdí, že ide o jedinečný exemplár a koncept, čo znamená, že jeho sériová výroba nehrozí. Zároveň ale platí, že Nemci nemajú obvykle vo zvyku prezentovať štúdie, ktoré vyzerajú byť pripravené pre produkčnú linku a potom ich uložiť do múzea (nepleťte si ich s utajovanými vývojovými prototypmi). Ako z toho vykorčuľovať?

V zákulisí sa objavilo pár názorov/informácií, podľa ktorých by BMW mohlo v rámci kusovej výroby postaviť malú prísne limitovanú sériu tohto auta pre najváženejších zákazníkov. Oficiálne ale nič také zatiaľ nezaznelo.

Na rozdiel od technicky spriaznenej Toyoty GR Supra mníchovská automobilka v ponuke uzatvorenú verziu modelu BMW Z4 nemá, ale o jej možnej existencii sa v zasvätených kruhoch už nejakú dobu špekulovalo.

Novinku navrhlo a postavilo štylistické oddelenie priamo v centrále a podľa to, že sa k nej vyjadruje šéf dizajnu Domagoj Dukec, nemáme pochybnosti o tom, kto vznik tvarov Touringu Coupé ovplyvňoval a riadil.

Popisovať vám Dukecovu prácu a prácu ľudí z jeho oddelenia je s ohľadom na hromadu fotiek v galérii i priložené video nezmysel, povedia vám viac, ako by sme sem vložili v slovách a vetách. Takže len ako dodatok berte informácie, že auto stojí na unikátnych 20-palcových diskoch vpredu a 21-palcových vzadu, že karoséria je lakovaná v odtieni nazvanom Sparkling Lario, kožený interiér dodal taliansky špecialista Poltrona Frau a zákazkovú batožinu vyrobila modenská manufaktúra Schedoni.

BMW ďalej dodáva, že auto má pripomínať model 328 Touring Coupé, ktorý v roku 1940 zvíťazil vo vytrvalostných pretekoch Mille Miglia a funkčnosť konceptu odkazuje na pôvodné BMW 02 Touring, ktoré zákazníkom ukázali, že si nemusia kupovať len sedany.

Pokiaľ ide o techniku pod prednou kapotou, automobilka hovorí o „typickom radovom šesťvalci“, takže nie je dôvod pochybovať o tom, že zadné kolesá roztáča preplňovaný trojliter v kombinácii s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 20 obrázkov

zdroj: BMW, YouTube BMWBlog