Magazín carwow.co.uk má približne päť miliónov čitateľov a je uznávaným a obľúbeným zdrojom informácií a odborných názorov pre spotrebiteľov. V každoročnej súťaži sa oceňujú vozidlá rôznych kategórií a zároveň sa verejne hlasujú o hlavnom víťazovi kategórie Auto roka. „Vzhľad tohto vozidla je absolútne podmanivý. Ide o skutočne nádherný kabriolet s ohromujúcim interiérom. Takže sa pohodlne usadíte, stiahnete strechu a vychutnávate si obdivné pohľady ľudí, okolo ktorých prechádzate.“ hovorí známy Mat Watson, obsahový riaditeľ carwow.co.uk.

Chceli najzvodnejší kabriolet sveta. Podarilo sa

Hlavný návrhár Tadao Mori a celý jeho tím boli odhodlaní vytvoriť „najzvodnejší kabriolet sveta“, ktorý zachováva dynamické a zároveň elegantné krivky ako charakteristický znak kupé. Táto úloha zahŕňala i konštrukciu úplne novej sťahovacej látkovej strechy s premysleným mechanizmom, ktorý umožňuje zložiť strechu do veľmi malého priestoru bez zasahovania do batožinového priestoru. Vďaka použitému usporiadaniu a špeciálnemu krytu batožinového priestoru je elegantné dizajnové spracovanie zadnej časti dokonale zladené so zvyškom karosérie.

Výsledkom dôkladného vyladenia systému klimatizácie, použitia aerodynamických prvkov v rámci celého vozidla a účinného potlačenia prúdenia vzduchu a utlmenia hluku je zaručené pohodlie počas jazdy s natiahnutou aj stiahnutou strechou. Spevnenie konštrukcie karosérie na kľúčových miestach sa odrazilo na zachovaní postoja a obratnosti vozidla. O pohon kabrioletu LC 500 sa stará 5,0-litrový atmosférický motor V8 s maximálnym výkonom 464 koní. Ten v spojení s desaťstupňovou automatickou prevodovkou Direct Shift poskytuje vozidlu zrýchlenie z nuly na 100 km/h za 5 sekúnd, sprevádzané vzrušujúcim zvukovým prejavom, ktorý si vodič ešte viac vychutná so stiahnutou strechou.

Nižšie si pozrite náš videotest tohto úchvatného športovo-luxusného kabrioletu: