Aby sme vyššie uvedené zmeny nejako uzatvorili, pripomíname, že práve predstavená novinka je v podstate prvým modelom 130 novej značky Defender a dodatočné meno Outbound naznačuje, že máte pred sebou špeciálnu verziu s najdlhším rázvorom, päťsedadlovým interiérom a kompletne čiernou výbavou, vrátane 20- až 22-palcových príplatkových diskov.

Práve vynechanie troch zadných sedadiel znamená, že v tomto prípade dostanete batožinový priestor s dĺžkou 1267 mm a základným objemom 1329 litrov, ktorý môžete sklopením zadnej lavice zväčšiť až na 2516 litrov.

Ak vám Outbound v čiernej úplne nevonia, z predajne vás nevyženú. Defender hovorí, že si budete môcť objednať aj lakovanie v bielej a dvoch odtieňoch sivej, pričom do interiéru si budete môcť vybrať buď kožu Windsor alebo látkové čalúnenie z odolného materiálu Resist.

Auto je možné skombinovať s mild-hybridnými radovými šesťvalcami Ingenium, konkrétne s benzínovým P400 alebo naftovým D300, ale prečo by ste to robili, keď firma vôbec prvýkrát ponúka v kombinácii s najdlhšou karosériou aj osemvalec.

Ide o štandardný preplňovaný päťlitrový agregát, ktorý produkuje rovných 500 koní od 6000 do 6500 ot./min. a maximálny krútiaci moment 610 newtonmetrov dostupný v rozmedzí 2500 až 5000 ot/min. V spojení s osemstupňovou automatickou prevodovkou a permanentným pohonom 4x4 sa dokáže tento 2,7 tony vážiaci offroad rozbehnúť z miesta na stovku za 5,7 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 240 kilometrov za hodinu.

O adekvátne spomalenie auta sa starajú šesťpiestikové brzdy na prednej náprave a keď na to príde, asi sa hodia aj pri ťahaní brzdeného prívesu s povolenou hmotnosťou 3000 kg.

Briti v oficiálnej tlačovej správe tvrdia, že Defender 130 V8 si môžete objednať už v tejto chvíli, na stránkach slovenského zastúpenia sa však zatiaľ nevyskytuje. Predpokladáme, že sa tento stav zmení v priebehu nasledujúcich dní, maximálne týždňov a v takom prípade pre vás budeme mať aj slovenské ceny.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 14 obrázkov

zdroj: Defender, JLR