Mercedes-Benz má AMG, BMW divíziu M, Hyundai sa tvári drsne s modelmi N a Toyota stále častejšie upozorňuje na svoje oddelenie GR. Bokom už nechce zostávať ani Renault. Hoci sa jeho legendárne oddelenie Renault Sport sa stalo vo svete športových verzií a motoršportu pojmom, fabrika má pocit, že s týmto pomenovaním dieru do sveta neurobí. Renault Sport sa preto mení na Alpine.

Alpine nie je pre Renault žiadnou novou značkou. Jedným z príkladov jej marketingového využitia v minulosti je aj tento Renault 5 Alpine z roku 1976.

Pod jednou strechou

Od 1. mája 2021 premenovali aj športovú divíziu Renault Sport Racing so základňou v Les Ulis na Alpine Cars. Do jedného subjektu pod značkou Alpine tak fabrika zlúčila divíziu civilných športvých modelov Renault Sport Cars aj súťažnú divíziu Renault Sport Racing. Ako v oficiálnom vyhlásení spomína fabrika, Alpine prináša vierohodnosť autentickej značky, schopnosti špecializovanej výroby, technické majstrovstvo a mediálny záujem spojený s pretekmi Formula 1. Tieto komponenty prinesú značke Alpine ešte vyššiu trhovú hodnotu práve v spojení so športovými vozidlami.

zdroj: Renault