Už štandardný Alpine A110 patrí medzi mimoriadne zaujímavé autá, ktoré na ceste nestretnete každý deň. A hoci sa automobilka na nezáujem o A110 rozhodne nemôže sťažovať, rozhodla sa svoj produkt okoreniť a urobiť z neho ešte vzácnejšiu vec. Alpine A110 totiž prichádza v novej limitovanej edícii Color Edition 2020. Rozhodne sa pri nej neoplatí dlho váhať.

Z edície Color Edition 2020 vyrobí Alpine len 110 exemplárov.

Každý rok iný odtieň

Dôležitým je v označení edície najmä rok jej príchodu na trh. Alpine sa totiž rozhodol v rámci edície Color Edition ponúknuť každý rok iný odtieň laku. Z každej farby pritom vyrobí len 110 kusov áut A110 a zároveň sa zaručuje, že rovnaký odtieň k A110 už nikdy neponúkne. Tým automobilka zaručila všetkým autám z kolekcie Color Edition dostatočnú exkluzivitu a zároveň pritiahla pozornosť zberateľov kuriozít.

Žltý odtieň Sunflower odkazuje na žltý lak požívaný v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch.

Rok 2020 v znamení žltej

Pre Color Edition 2020 vo fabrike zvolili výrazný žltý lak Sunflower odkazujúci na historické žlté lakovanie Jaune Tournesol používané na kupé A110 na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Budúcu sezónu zasa dostane prednosť iný odtieň, farbu edície Color Edition 2021 však automobilka prezradí až budúci rok. Za špeciálne lakovanie si však zákazník musí priplatiť 4000 eur. K dispozícii bude mať aj niekoľko príplatkových diskov kolies a farebných odtieňov brzdových strmeňov. K zákazníkom sa prvé Alpine A110 Color Edition 2020 dostanú v priebehu leta 2020.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov