Mini prinieslo modernizáciu pre všetky bežné verzie, teda 3 aj 5-dverový hatchback, kabriolet aj verziu JCW. Verzií Countryman alebo Clubman sa to netýka. Z exteriéru je najväčšou zmenou predný nárazník, ktorý získal stred v maske chladiča lakovaný vo farbe vozidla. Taktiež sa do predného nárazníka dostali integrované otvory Air Curtain, ktoré majú zlepšovať aerodynamiku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

LED sériovo

Predné svetlá tiež prešli zmenou. Sú sériovo v LED technike a majú čierne vnútro. Stratili sa tiež hmlové svetlá, suplujú ich práve nové LED svetlá. Vzadu je nové LED hmlové svetlo v strede nárazníka. Do ponuky pribudli 3 nové farby karosérie a nové disky kolies vo veľkosti 17 a 18 palcov. Novinkou je tiež takzvaná „Multitone“ strecha, ktorá je lakovaná novou technikou. Mini pritom nanáša 3 farebné odtiene jeden po druhom a výrobca deklaruje, že každá strecha je jedinečná. Snáď ju nikdy nebude potrebné prelakovať.

V interiéri je nový príplatkový 5-palcový digitálny displej pred vodičom, upravený je aj stredový 8,8-palcový displej infotainmentu. Odlišné sú výduchy pre kúrenie a klimatizáciu, samozrejme zmenou prešli aj jednotlivé farby a dizajn poťahov. Športový volant je už v sérii, príplatkový vyhrievaný má odlišný tvar. Ambientné podsvietenie ponúka na výber 12 druhov farieb.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Základom trojvalec

Pohonné jednotky tvoria 3 a 4-valcové motory. Základom je 1,5-litrový zážihový trojvalec s 55 kW (75 k), vyššie je s 75 kW (102 k) a najsilnejší ponúka 100 kW (136 k). Štvorvalcový zážihový motor má zdvihový objem 2,0 litra a výkon od 131 kW (178 k) do 170 kW (231 k). Posledný menovaný bude poháňať verzie JCW. V ponuke zostáva aj elektromobil Cooper SE s 135 kW (184 k), 32,6 kWh akumulátorom a dojazdom od 203 do 234 km podľa WLTP.

Vznetový motor zatiaľ nebude v ponuke, možno ho už ani Mini vôbec nedostane. Zostal by tak v ponuke len pre verzie Clubman a Countryman. Zatiaľ čo najslabší Mini One zrýchli na 100 km/h za 13,4 sekundy, najsilnejšie JCW to zvládne za 6,3 respektíve s 8-stupňovou automatickou prevodovkou za 6,1 sekundy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Príplatky sú pre Mini stále obsiahle. Okrem množstva rôznych paketov máte na výber aj adaptívne tlmenie, adaptívny tempomat s funkciou Stop and Go alebo LED maticové svetlomety. Head-up displej, navigáciu alebo rôzne funkcie prepojenia auta s mobilmi asi netreba dodávať. V Nemecku začína trojdverová verzia na 19 500 eur, 5-dverová na 20 100 eur a kabriolet na 24 900 eur.

Zdroj: Mini