Chris Harris vs Ferrari

Chris Harris bol niekoľko rokov na čiernej listine Ferrari. Predchádzal tomu nemalý „beef“, za ktorý sa ho rozhodlo Ferrari potrestať. Všetci vieme, aké dokáže byť Ferrari egoistické. Istého času to zašlo až tak ďaleko, že sa magazínov dopredu pýtali, na aký okruh zoberú ich model testovať, aby naňho mohli auto špeciálne nastaviť. Tam samozrejme končí akákoľvek objektivita testu. Keď sa toto svojho času spýtali Chrisa Harrisa, ktorý vtedy pracoval v redakcii Autocar, došla mu trpezlivosť a vyšiel s touto informáciou na verejnosť. Ferrari ho za to umiestnilo na svoju čiernu listinu a oficiálnou cestou nemohol testovať žiadne Ferrari. Dokonca sa vyhrážalo aj majiteľom ich modelov, že ak mu nejaký požičajú, ďalší si už nekúpia. Šialené, však?

Extrémne nízky nájazd km

Tento spor však už dávnejšie hodili za hlavu a Harris si dokonca kúpil zopár modelov so vzpínajúcim sa koňom na kapote. Medzi nich patrila aj F12 Berlinetta, ktorú mal ale z druhej ruky. Ako správny autičkár sa o ňu Harris vzorne staral. Na aute najazdil len 5 633 km a predával ho v takmer dokonalom stave. Tretí majiteľ však nebol iný. O auto sa staral na jednotku a F12 mala vyhradené státie v klimatizovanej garáži. Nedávno sa však rozhodol ponúknuť auto na predaj a vidina vyššej predajnej ceny bola na mieste. Veď kto môže povedať, že jeho auto vlastnil Chris Harris. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov

Daný exemplár sa objavil na aukcii a napriek parádnemu stavu s nízkym nájazdom (21 887 km) a hviezdnemu predošlému majiteľovi oňho nebol príliš veľký záujem. Respektíve, až 34x na auto záujemcovia „prihodili“, no výsledná predajná suma nedosiahla očakávanú a bola zhruba 162-tisíc eur (142-tisíc libier), čo rozhodne nie je málo, no najlacnejšie F12 Berlinetta sa v Británii pohybujú na predajnej sume okolo 170-tisíc eur a často sú aj v horšom stave. Na druhej strane, túto „nízku“ predajnú cenu mohla zapríčiniť aj situácia ohľadom koronavírusu. Ľudia totiž nemajú peňazí nazvyš a očividne aj milionári, ktorí si takéto auto môžu dovoliť, už zaňho nevysolia toľko peňazí ako kedysi. 

Podrobné informácie o aute si môžete pozrieť na collectingcars.com.