Známy dánsky dizajnér Henrik Fisker nedávno naznačil, že jeho znovuzrodená automobilka Fisker Inc. pracuje na superšporte. Momentálne ju však zamestnáva najmä čosi iné. Počas tohto roka chce spustiť výrobu typu Ocean, ktorý mal ako koncept premiéru začiatkom roka 2020. Vlani sme spoznali sériovú verziu

Finálnu podobu elektrického SUV teraz čaká európsky debut. Verejnosti na starom kontinente sa po prvýkrát prevedie na podujatí Mobile World Congress, ktoré je tradične organizované v španielskej Barcelone. Aktuálny ročník výstavy otvorí svoje brány 28. februára.

Fisker Ocean vyniká svojským dizajnom, ôsmimi otvárateľnými oknami či možnosťou otáčania centrálnej obrazovky na palubnej doske. Orientovaná môže byť horizontálne i vertikálne. Vyberať si bude možné aj v rámci techniky, základ s prívlastkom Sport má pohon predných kolies a batériu ponúkajúcu akčný rádius 250 míľ (402 km). Vrcholná verzia Extreme disponuje štvorkolkou a dojazdom 350 míľ (563 km).

Sériová výroba sa začne v novembri

Americká spoločnosť popri príprave premiéry stavia svoju pilotnú pobočku v Európe, vzniknúť má v Mníchove. Ďalšie filiálky budú nasledovať. Montáž typu Ocean má prebiehať v rakúskej fabrike Magna Steyr, spustenie sériovej produkcie je naplánované na november. Následne príde SUV do predaja. Spojené štáty budú priorita, na európskych trhoch sa vozidlo objaví s miernym časovým odstupom.

Autocar informuje, že do Veľkej Británie má elektromobil doraziť v druhom kvartáli budúceho roka. Známa je aj cena elektrického SUV platná pre tamojších záujemcov. Fisker Ocean by mal začínať na úrovni 34 990 libier, čo je v prepočte asi 41 300 eur. Americká automobilka ráta v Európe s ročným odbytom 60-tisíc exemplárov tohto typu.

Zdroj: Fisker, Autocar

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov