Mustang Mach-E teraz v štandardnej výbave ponúka inteligentný automatizovaný tempomat 2.0, ktorý na základe informácií z navigačného systému a prednej kamery automaticky reguluje rýchlosť vozidla nielen podľa značiek najvyššej povolenej rýchlosti, ale aj podľa blížiacich sa zákrut, odbočení či kruhových objazdov.

Mustang Mach-E s pohonom zadných kolies alebo všetkých kolies a 91 kWh akumulátorom na predĺžený dojazd teraz navyše dokáže pohodlne ťahať aj väčšie prívesy s hmotnosťou až do 1 500 kg (namiesto pôvodných 1 000 kg).

Podľa doterajších údajov približne 80 percent majiteľov modelu Mustang Mach-E tvoria zákazníci, ktorí prešli od iných automobilových značiek, aby sa stali súčasťou elektrifikačnej transformácie spoločnosti Ford. Pokiaľ ide o doterajšie predaje za rok 2022, tento prvý elektrický člen modelového radu Mustang prekonal zážihový variant modelu Mustang v pomere 8:1.

Mustang Mach-E, ktorý sme vyvinuli úplne od základov, ponúka charakter a výkon nášho kultového športového modelu Mustang. Toto prvé SUV v rodine modelov Mustang bude odteraz ešte väčším lákadlom pre čoraz početnejšiu skupinu vodičov pripravených zapojiť sa do elektrifikačnej revolúcie,“ povedal Martin Sander, generálny riaditeľ európskej divízie Ford Model e.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Záujemcovia o model Mustang Mach-E majú oddnes navyše k dispozícii širšiu ponuku variantov a možností prispôsobenia. Výbava Premium, ktorá bola doteraz k dispozícii len pre vozidlá s pohonom všetkých kolies, je teraz v ponuke aj pre vozidlá so zadným náhonom s 91 kWh akumulátorom na predĺžený dojazd. Pribudli tiež štandardne montované 19-palcové zliatinové disky kolies, adaptívne LED svetlomety s automatickými diaľkovými svetlami, ktoré neoslňujú iných vodičov, sedadlo vodiča a spolujazdca s osemsmerovým elektrickým polohovaním a červené brzdové strmene v kombinácii s čiernymi exteriérovými detailmi. Pre všetky varianty modelu Mustang Mach-E sú odteraz dostupné atraktívne farby karosérie Vapor Blue a Carbonized Grey a tiež ďalšie dva dizajny zliatinových diskov kolies.

zdroj: Ford Slovensko