Nové HR-V bude v Európe k dispozícii od konca roku 2021 a je tak najnovším modelom v ponuke spoločnosti Honda, ktorý nesie označenie e:HEV (hybridné elektrické vozidlo) a ktorý nadväzuje na inovovaný model CR-V a všetky nové verzie Jazz uvedené na trh v roku 2020. 

Technické parametre

Technické detaily zostávajú nepotvrdené, ale spaľovacím prvkom pohonnej jednotky bude pravdepodobne 1,5-litrový preplňovaný zážihový štvorvalec, ktorý používa aj hybridná Jazz, alebo 2,0-litrový agregát požičaný od väčšieho modelu CR-V Hybrid. 

Dizajn

Dizajn tretej generácie modelu HR-V je dramatickým odklonom od predchodcu. Spoločnosť Honda tiež tvrdí, že nový model stelesňuje ucelenú, čistú a modernú filozofiu dizajnu značky, ktorá je viditeľná v ostatných nedávnych nových modeloch Honda, a ktorá nadväzuje na kľúčové koncepty funkcie a krásy. Súčasťou nového dizajnu je aj nová integrovaná mriežka chladiča, dlhá kapota a ostrejšie zvislejšie bočné strany. Spoločnosť tiež tvrdí, že nové tvary karosérie nebudú ovplyvňovať vnútorný priestor. 

Honda HR-V hybrid

Priestor a praktickosť

Honda tvrdí, že aj napriek hybridnému pohonu si  v interiéri nájdu svoj maximálny komfort štyri dospelé osoby vďaka dômyselnému združeniu svojich hybridných komponentov hnacieho ústrojenstva. Kabína a každý interierový prvok je umiestnený tak, aby prispieval k pocitu priestrannosti. Novinkou je tiež systém difúzie vzduchu, prúdiaceho z jedinečných prieduchov v tvare písmena L umiestnených v horných rohoch palubnej dosky, ktorý vytvára záclonu čerstvého vzduchu vedľa a nad cestujúcimi . 

Honda HR-V hybrid

Ďalšie podrobnosti o novom európskej verzii HR-V vrátane cien sa očakávajú v nasledujúcich mesiacoch.

Zdroj: Honda

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov
PÁČI SA VÁM DIZAJN NOVEJ HONDY HR-V HYBRID?
  • Áno, vyzerá super ( 73% )

     

  • Nie ( 19% )

     

  • ani neviem ( 7% )

     

Odpovedalo 113 ľudí