Vstup do SUV sveta Hyundai

Novinka nesie záhadné meno Bayon, ktoré odkazuje na mesto Bayonne, ležiace na juhozápade Francúzska. Pretože Hyundai Bayon je primárne produktom pre európsky trh, výrobca sa rozhodol pomenovať ho práve podľa európskeho mesta. Francúzske mesto Bayonne, situované medzi atlantickým pobrežím a Pyrenejami, je obľúbenou dovolenkovou destináciou pre ľudí obľubujúcich športové aktivity ako jachting a horolezectvo. Práve pre takých je pripravovaný crossover určený. „Hyundai je už dávno pevne etablovaný na európskom trhu SUV, a to rovnako svojím modelovým programom, ako aj predajnými úspechmi,“ povedal Andreas-Christoph Hofmann, člen predstavenstva pre marketing a produkty. „V uvedení nového modelu segmentu B ako vstupného bodu do nášho programu SUV vidíme veľkú príležitosť lepšie uspokojiť dopyt európskych zákazníkov a rozšíriť našu ponuku vo veľmi populárnom segmente.“ Predstavenia by sme sa mali dočkať v prvom polroku 2021.

Pri zvýšenej expozícii môžeme vidieť dva červené pásy. Ten horný naznačuje spojené zadné svetlomety, zatiaľ čo ten spodný bude zrejme slúžiť ako odrazové svetlo.

Hyundai Bayon (už teraz sa obávam, že sa v našich končinách uchytí meno Bujón) sa pripojí k ostatným SUV modelom Kona, Tucson a Santa Fe. Aj ich mená majú pôvod v geografických názvoch. Tucson a Santa Fe podľa miest v štátoch Arizona a Nové Mexiko v USA, ale napríklad aj Kona má meno odvodené podľa okresu Kona na veľkom ostrove Havaj. Dokonca aj priekopnícky model NEXO, poháňaný palivovými článkami na vodík, má meno odvodené od geografického názvu. Nexø je jedno z najväčších miest na obľúbenom dánskom dovolenkovom ostrove Bornholm. Viac informácií o Bayone by sme sa mali dozvedieť v blízkej budúcnosti.

Zdroj: TS Hyundai Slovensko