Častokrát sa stane, že automobilky v honbe za ziskom ponúkajú špeciálnu edíciu pre všetky motorizácie, niekedy aj všetky modely a navyše bez obmedzenia výroby a kvôli tomu jej potom chýba to najdôležitejšie - exkluzivita a jedinečnosť.

Pretekársky špeciál, ktorý v roku 1988 vyhral Le Mans.

Len pre najvýkonnejšie SVR

V prípade modelu F-Pace SVR Edition 1988 však o žiadnom plytvaní originalitou nevieme. Okrem toho, že je postavený len na základe najsilnejšej verzie SVR s kompresorom a výkonom 405 kW, teda 550 koní, z neho Jaguar vyrobí len veľmi obmedzené množstvo kusov.

Konkrétne 394 vozidiel, čo je opäť odkaz na víťazné preteky, v ktorý trojčlenná posádka (Jan Lammers/Johnny Dumfries/Andy Wallace) zvládla za 24 hodín odjazdiť 394 kôl. Jedinečnosť bude zaručená aj špeciálnou farbou Midnight Amethyst Gloss a 22-palcovými diskami lakovanými odtieňom nazvaným Champagne Gold Satin.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na mieru vyrobený znak Jaguaru v rovnakej zlatej farbe doplnia čierne lesklé detaily na celej karosérii. Cenovo je špeciálna edícia voči sériovému modelu vyššie o nemalých 20 tisíc libier (cca 23 400 eur), inak povedané, auto na domácom trhu štartuje na čiastke v prepočte 119 tisíc eur. Určite je to dosť za SUV, ktoré konkuruje BMW X3, ale jedinečnosť v kombinácii s V8 a nádhernou farbou vám takmer s istotou zaručia dostatok pozornosti.

Zdroj: Jaguar