Spločností zaoberajúcich sa prestavbami a vylepšovaním sériových áut je na svete mnoho, nie všetky z nich však odvádzajú svoju robotu skutočne precízne a na profesionálnej úrovni. Spoločnosť FCSC z Dubaja medzi ne však rozhodne nepatrí. Ich najnovšie dielo zo sveta terénnych áut totiž pôsobí skutočne dotiahnutým dojmom.

Suzuki G-klasse

Dubaj, to nie sú len drahé originálne superšporty, luxusné limuzíny a na objednávku robené autá, aké inde na svete nenájdete. Na miestnych cestách nájdete aj bežnú konfekciu a autá, ktorými tu jazdia bežní ľudia. Aj oni však majú svoje túžby a evidentne nemalá skupinka z nich túži po legendárnom Mercedese triedy G. Čo s tým, keď je to finančne nedosiahnuteľný sen? Pravdepodobne pre tento typ klientely pripravila dubajská spoločnosť FCSC prestavbu malého japonského Suzuky Jimny na štuttgardtskú terénnu legendu. A konverzia je to mimoriadne podarená.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Aj s výfukmi do strany

Po vizuálnej stránke sa auto zdá mimoriadne zvládnuté. Nebyť trojdverovej karosérie a reálnej veľkosti, z fotografií skoro nespoznáte, že sa pozeráte na Jimny. Návrhári z FCSC sa pohrali nielen s dizajnom jednotlivých komponentov, ale aj ich proporcionalitou, takže auto nevyzerá ako nepodarená karikatúra. Upravili nárazníky, svetlá, disky, vytiahnuté lemy blatníkov a nezabudli ani na výfuky vyvedené do strany. AMG ako vyšité. Škoda, že slúžia len sériovému štvorvalcu 1.5 VVT s výkonom 75 kW (102 k). Pod upravenou karosériou sa totiž ukrýva sériová technika, vrátane pôvodnej kabíny. Dubajský „Mercedes“ je tak aspoň cenovo dostupnejší. Presnú cenu úpravy FCSC neuvádza, rozhodne však ide o jeden z najprofesionálnejších a najvýraznejších optických „tuningov“ tohto malého a evidentne na celom svete populárneho japonského auta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov