Či už ste doma v garáži, na parkovisku, na ulici, na dovolenke alebo na služobnej ceste, kompresory sú užitočné, ľahké a vďaka svojim kompaktným rozmerom ľahko skladovateľné. Sú napájané z 12V zásuvky vo vozidle a majú cez 3 metre dlhý integrovaný napájací kábel s navíjacím mechanizmom a flexibilnou vzduchovou hadicou. Doba nafukovania pneumatík je veľmi krátka, tlak sa zobrazuje v troch rôznych jednotkách tlaku bar, kPa a PSI. Súčasťou je priestor na viečka ventilov pneumatík a veľké tlačidlo pre zapnutie/vypnutie.

Nafúka všetko čo bežne potrebujete a vypne sa pri nastavenej hodnote

S kompresormi sa veľmi ľahko manipuluje bez potreby ďalších nástrojov. Kompresory OSRAM nie sú určené výhradne pre pneumatiky automobilov, s priloženými adaptérmi môžete nafúknuť pneumatiky svojho motocykla, bicykla, kočíka, nafukovacie člny, lopty, matrace, hračky do vody atď. Model TYREinflate 1000 zvládne nafúknuť 13-palcovú pneumatiku do 2 minút, je navyše vybavený integrovaným LED svetlom, obsahuje puzdro s latexovými rukavicami, náhradnými čiapočkami ventilov a disponuje funkciou autostop pri dosiahnutí požadovaného tlaku, s praktickou pamäťou poslednej hodnoty nastavovaného tlaku.

Ste pripravený na defekt? Pozor na tmely po exspirácii

Pneumatiky sú ako jediný kontaktný bod automobilu s vozovkou občas náchylné k defektom. Niektoré vozidlá sú vybavené rezervnou pneumatikou, ale stále viac a viac automobilov je dodávaných iba s tzv. opravnou tesniacou súpravou. V skutočnosti je to takmer štvrtina vyrobených automobilov. Použitím tohto riešenia miesto plnohodnotného alebo dojazdového rezervného kolesa získa výrobca automobilov a vo finále aj majiteľ auta viac priestoru v batožinovom priestore a nižšiu celkovú hmotnosť vozidla, čím dochádza k zníženiu spotreby paliva a ochrane životného prostredia. Vo väčšine prípadov je pre vodiča tiež pohodlnejšie použiť sadu pre utesnenie ako pneumatiku vymieňať, pretože nie je potrebné žiadne náradie ani zdvihák.

S opravným setom môžete po 10 minútach pokračovať ešte 200 km

Opravná súprava OSRAM TYREseal KIT obsahuje fľašu s tesniacim prostriedkom na pneumatiky o objeme 450 ml, kompresor na pneumatiky a úložný obal. Možno ho použiť ako náhradu za originálnu sadu od výrobcu. Súprava umožňuje utesniť defekty pneumatík až do 6 mm pomocou najnovšej technológie a nafúknuť pneumatiku priloženým kompresorom. Po utesnení pneumatiky súpravou OSRAM TYREseal KIT môžete pokračovať v jazde až do vzdialenosti 200 km. Takto dočasne opravenú pneumatiku je možné po použití jednoducho očistiť vodou a bežne opraviť, čím ušetríte za dodatočné náklady. Utesnenie poškodenej pneumatiky je rýchle a jednoduché, nie je nutné použiť nástroje alebo zdviháky, takže môžete v ceste pokračovať do 10 minút. V porovnaní s penovými tmelmi je zloženie tesniacej hmoty OSRAM navrhnuté tak, aby bolo kompatibilné so systémom monitorovania tlaku v pneumatikách vozidla (TMPS). Vďaka technológii tesniacej hmoty nemusí byť ventilová vložka pri použití tmelu vybratá. Vzhľadom k tomu, že väčšina tesniacich materiálov pre pneumatiky musí byť vymenená pravidelne každých 5 rokov, vrátane tých, ktoré sú dodávané z výroby, je náhradná fľaša OSRAM TYREseal 450 ideálnym spôsobom, ako vymeniť tesniaci prostriedok pre pneumatiky vo vozidle po dátume exspirácie.